Cursussen

Wat kan je allemaal op deze pagina vinden? 
– Wikkelintroductie
– Ghara wikkelcursus
– Wikkelwijs digitaal
– Therapeutische borstwikkel 
– Wikkelwijs voor handen en voeten
– Wikkelwijs met de kracht van de natuur
Wikkelintroductie: 70- excl. btw (84,70 incl. btw)
Lijkt het je wat om zelf met wikkels te werken of wil je een aanvullende wikkelwijscursus doen  maar wil je het wikkelen eerst zelf ervaren en beleven, zodat je op basis van jouw eigen ervaring je klanten kunt vertellen wat het wikkelen te bieden heeft? Dan is de 2 uur durende Wikkelintroductie echt wat voor jou. 
Hierbij onderga je een wikkelbehandeling van ongeveer 45 minuten. Je krijgt informatie over het wikkelen, we bespreken hoe je het wikkelen kan integreren in jouw praktijk/salon en wat je nodig hebt om het in te zetten. Met deze laagdrempelige kennismaking kan je makkelijker de keus maken om de wikkelcursus te gaan volgen zodat jij ook deze prachtige complementaire en therapeutische behandeling kunt gaan geven en de basis hebt gelegd richting complementaire behandelingen. 
Wikkelcare behandelingen zijn bij iedere praktijk en met elke werkwijze te integreren. Wikkelcare is merkonafhankelijk dus we kijken naar de mogelijkheden van jouw praktijk en merk van dat moment. Wil je de cursus volgen met je eigen productlijn dan kan je die met de cursus meenemen. Ik laat je wel kennismaken met wat er nog meer voor mogelijkheden zijn als aanvulling.
Wil je een afspraak maken hiervoor mail dan naar info@wikkelcare.nl. 
Elke wikkelcursus wordt gegeven in Zwolle . We beginnen om 10.00. Ben je alleen dan regel je je eigen model en eindigen we om 13.00. Voorkeur is cursus met 2 cursisten zodat je zelf ook model kan liggen en alles zelf kan ervaren. De cursus is dan tot 17.00. De lessen zijn  inclusief lunch en schrijfmateriaal. 
Je krijgt de uitwerking van de gebruikte kruiden digitaal op het moment dat je hier bent zodat we alles via je telefoon kan meekijken. Deze link is alleen voor jou en mag niet gedeeld worden.
Voorwaarden vermelding website Wikkelcare:
Na de cursus kom je niet automatisch op de website als wikkelcursist. Je kan de wikkelbehandeling na de cursus toepassen en ermee werken. Wil je toch op deze website als wikkelspecialist vermeld worden dan kan je ervoor kiezen om een maand lang ondersteuning te krijgen om te zorgen dat je het wikkelen goed onder de knie krijgt en het kan gaan integreren in jouw eigen praktijk.
Hoe ziet dit eruit?
In de maand aansluitend aan de cursus ga je minimaal 8 wikkelbehandelingen doen en van 6 behandelingen ga je een (kort)verslag schrijven. Elk verslag mail je naar mij en ik probeer deze binnen 24 uur te bekijken en te beantwoorden. Alles waar je tegen aan loopt gaan we bespreken zodat je het de volgende keer kan toepassen. Na deze maand heb je het aardig geïntegreerd in jouw praktijk en mag je je wikkelspecialist noemen. Ik stuur je het certificaat toe en je wordt toegevoegd als wikkelspecialist op deze site. Voor deze ondersteuning en een jaar lang vermelding op deze website vraag ik een vergoeding van 31 euro (37,51 incl. btw).
Ghara Wikkelcursus: 199,-  exclusief BTW en producten (240,79 incl. btw)
Op deze dag leer je alles over de basis van het wikkelen:
– het integreren van het wikkelen in jouw praktijk
– het verlichten van darmklachten (bijvoorbeeld prikkelbaar darm syndroom) en onverklaarbare buikpijnen (psychosomatische klachten)
– opheffen van blokkades in het bekkengebied
– leverpakking ter ondersteuning van klachten aan huid, spieren en pezen 
Data 2023: donderdag 19 januari – woensdag 15 februari – dinsdag 21 maart – donderdag 20 april – woensdag 17 mei – vrijdag 16 juni.
Bij aanmelding graag voorkeursdatum opgeven en reservedatum.
Aanmelden kan via onderstaande link. 
Aanmelden Ghara wikkelcursus  Zwolle
Wil je liever alleen de handen of voeten leren met alles wat erbij hoort? Of alleen het wikkelen van de borsten?Of wil je je verder verdiepen in wat er nog meer mogelijk is met de wikkels? Lees dan verder.

 

Wikkelwijs digitaal modules inclusief startpakket:
In deze digitale wikkelwijs modules ga je leren om een specifieke klachten te wikkelen Je leert met andere wikkels te werken middels een duidelijk instructiefilmpje. Bij elke klacht leer je een nieuw kruid. Zo leer je ook steeds meer kruiden kennen.  Je krijgt er een hand-out bij zodat je zo alle informatie kan verzamelen.
Bij deze lessen zit een startpakket met de benodigde wikkels en kruiden zodat je gelijk aan de slag kan gaan.   
Therapeutische borstwikkel: 199,- excl. btw en producten (240,79 incl. btw)
Je leert het aanleggen van een basiswikkel voor de borsten met verschillende kruiden. Elk kruid heeft zijn eigen toepassing zoals lymfeafvoer of ontspanning maar ook voor het hart op alle nivo’s.
Daarnaast gaan we in op borstproblemen zoals:
– borstontsteking (ook bij borstvoeding)
– cystes
– fibroadenomen
– mastopathie
– hormoongerelateerde pijnklachten zoals PMS.
– (oude) littekens
 Wat leer je allemaal:
–  aanleggen basis borstwikkel met 3 verschillende kruiden
–  bereiden en aanleggen van compressen voor o.a. cystes, PMS, mastopathie, fibroadenoom, lymfestagnatie, borstontsteking, (oudere) littekens
–  littekenbehandeling
–  hoe je vrouwen met borstkanker kan ondersteunen
–  inzetten van verschillende kruiden passend bij bovengenoemde klachten
–  maken van een tinctuur voor littekens
Belangrijk: Deze therapeutische borstwikkel is GEEN vervanging voor een bezoek aan de arts bij problemen. Bij een door de arts gestelde diagnose kan je wel mooi ondersteunend werken. 
De Ben je Vlow®borstweefsel therapeut en wil je de cursus graag leren? Lees dan deze informatie. 
Cursusdata 2023: maandag 16 januari – dinsdag 21 februari – donderdag 23 maart – dinsdag 25 april –  maandag 15 mei – woensdag 14 juni.
Bij aanmelding graag voorkeursdatum opgeven en een reservedatum. 

Wikkelwijs voor handen en voeten 199,- excl. btw en producten (240,79 incl. btw)
Prachtige aanvulling voor o.a. pedicures, voetreflextherapeuten, masseurs, schoonheidsspecialistes, palliatieve zorg, oncologische zorg, dialysezorg, thuiszorg. Je leert hier al een stukje complementair werken. 
In deze cursus leer je alles over:
– het integreren van het wikkelen van handen en voeten in jouw praktijk
– het verlichten van neuropathie ten gevolg van o.a. diabetes, dialyse of chemo met o.a. de woolie
– handreuma
– aanleggen en maken van balsemcompres bij eelt 
– hitteafvoerend compres
– verwarmend compres
– detoxcompres voor de voeten
– eenvoudig leverdetox compres
Deze module is voor iedereen te volgen, maar je wordt niet als wikkelspecialist toegevoegd op de website. 
Cursusdata 2023: donderdag 23 januari – vrijdag 24 februari – dinsdag 28 maart – donderdag 27 april – woensdag 24 mei – dinsdag 20 juni
Graag bij aanmelding voorkeursdatum opgeven en reservedatum.

Wikkelcare en de kracht van de natuur 199,- excl. btw en producten (240,79 incl. btw)
Leer zelf alles te maken. Van wolbedjes en wolpads tot het verwerken van kruiden in balsems. Maar ook de basis: Hoe maak je je eigen kruidenolie en tinctuur en hoe zoek je de kruiden uit. Welk kruid kan je waarvoor gebruiken? Welke kruiden passen het beste bij jouw praktijk en zijn mooi voor tinctuur of olie en welke kruiden kan je beter gebruiken met een kruidendoek. Je leert wol te verwerken zodat het bruikbaar is voor in de wikkels. En waar moet je eigenlijk op letten je op als je wol koopt?
Deze cursus is alleen voor degenen die de Ghara wikkelcursus hebben gedaan, het leuk vinden om zich te verdiepen in wat voor moois de natuur te bieden heeft en die zelfvoorzienend willen zijn met betrekking tot de wol.  De cursus wordt in Zwolle gegeven. Je krijgt de producten die je gemaakt hebt mee naar huis.
Wat gaan we maken?
– maceraat koud
– maceraat warm (2 manieren)
– balsem
– tinctuur
– wolbed
– wolmat /wassen van de wol
– wolpad met balsem
Wikkelcare is productonafhankelijk en gebruikt basisproducten van verschillende merken. Ik geef je deze adressen zodat je ook weet waar je terecht kan voor mooie en pure basisproducten en zo deze kan combineren met jouw eigen producten om balsems en wolpads te maken.
Heb je zelf al wol dan kan je die meenemen, dan kan ik kijken of deze geschikt is. Heb je thuis andere “gereedschappen” om alles te bereiden dan is dat natuurlijk ook goed.  Ik leer je wat voor mij goed werkt, wat low budget is en toch kwalitatief goed, wat heel weinig ruimte inneemt en wat je zelfs kan maken als de klant er is. Alles wat je leert heeft betrekking op Wikkelcare.
Nu zal je misschien wel denken: Waarom geeft ze dat prijs? Het maken van wolbedjes, wolmatjes, wolpads en de adressen voor de wol?
Eigenlijk is dat heel simpel: Ik kan niet iedereen voorzien van wol. Degenen die er echt serieus mee werken weten hoe snel het kan gaan met de wol. Ook krijgen steeds meer wikkelspecialisten wol aangeboden of gaan zelf op zoek. Niet alle wol is geschikt en het zou zonde zijn dat als je wel goede wol hebt en dat je niet precies weet wat je er mee kan of dat je een zak wol hebt die niet geschikt is. Ik leer je precies waar je op moet letten.
Je hoeft geen opslagruimte te hebben, je hoeft ook niet alles zelf helemaal schoon te maken als je dat niet wilt. Je zou, met de juiste materialen, zo aan de slag kunnen gaan.
Kanttekening is wel dat je het leuk vindt om zelf op onderzoek uit te gaan en alleen maakt voor eigen gebruik en verkoop naar je eigen klanten.
Cursusdata 2023: woensdag 8 maart – donderdag 22 juni 

Belangrijk:
De cursussen / behandelingen van Wikkelcare zijn nooit een vervanging voor een bezoek aan een arts.
Twijfel je bij bepaalde klachten stuur je klant dan altijd door naar een arts voor een diagnose.
Wikkelcare is op geen enkele manier verantwoordelijk voor jouw behandelingen en voor de producten die jij gebruikt.
Ondanks alle zorgvuldigheid waarmee dit concept tot stand is gekomen blijf jezelf verantwoordelijk voor hoe jij dit toepast in jouw praktijk en afstemt op jouw cliënt. Niet alle kruiden kunnen bij iedereen veilig worden ingezet, houd hier rekening mee en zoek alles goed uit. Wikkelcare is op geen enkele manier verantwoordelijk of aansprakelijk te stellen.a
Scroll naar top