Cursussen

Wat kan je allemaal op deze pagina vinden? 
– Wikkelintroductie
– Ghara wikkelcursus
– Wikkelverdieping
– Wikkelwijs voor handen en voeten
– Wikkelwijs bij sclerodermie
– Wikkelwijs bij endometriose
– Wikkelwijs met castorolie
– Wikkelwijs met de kracht van de natuur
– Wikkelwijs bij mensen met kanker
Wikkelintroductie: 85,- excl. btw
Lijkt het je wat om zelf met wikkels te werken of wil je een aanvullende wikkelwijscursus doen  maar wil je het wikkelen eerst zelf ervaren en beleven, zodat je op basis van jouw eigen ervaring je klanten kunt vertellen wat het wikkelen te bieden heeft? Dan is de 2 uur durende Wikkelintroductie echt wat voor jou. 
Hierbij onderga je een wikkelbehandeling van ongeveer 45 minuten. Je krijgt informatie over het wikkelen, we bespreken hoe je het wikkelen kan integreren in jouw praktijk/salon en wat je nodig hebt om het in te zetten. Met deze laagdrempelige kennismaking kan je makkelijker de keus maken om de wikkelcursus te gaan volgen zodat jij ook deze prachtige complementaire en therapeutische behandeling kunt gaan geven en de basis hebt gelegd richting complementaire behandelingen. 
Wikkelcare behandelingen zijn bij iedere praktijk en met werkwijze te integreren. Wikkelcare is merkonafhankelijk dus we kijken naar de mogelijkheden van jouw praktijk en merk van dat moment. De enige voorwaarde is dat de producten 100% natuurlijk zijn. Wil je de cursus volgen met je eigen productlijn dan kan je die met de cursus meenemen. Ik laat je wel kennismaken met wat er nog meer voor mogelijkheden zijn als aanvulling.
Wil je een afspraak maken hiervoor mail dan naar info@wikkelcare.nl. 

Ghara Wikkelcursus: 199,- excl. btw

Op deze dag leer je alles over het basiswikkelen:
– het integreren van het wikkelen in jouw praktijk
– het inzetten van kruiden, oliën en edelstenen
– bereiden van de kruidenwikkel met kamille of lavendel
– bereiden van een gemberwikkel
– aanleggen buik- en rugwikkel en de opbouw hiervan
– aanleggen buik- en rugwikkel in buikligging
– combineren buik- en rugwikkel
– aanleggen voetwikkel
– inbakeren
Het naslagwerk van deze cursus verzorg je zelf. Dit maakt het mogelijk om gelijk je eigen ideeën toe te voegen passend bij de visie van jou, je praktijk en het merk waar je mee werkt. Wil je een vervolgcursus doen dan neem je dit schriftje weer mee zodat je alles bij elkaar hebt. Dit is de basis van elke volgende wikkelcursus. 
Inhoud cursusdag:
  • Elke wikkelcursus wordt gegeven in Zwolle inclusief lunch, koffie, thee. We beginnen om 10.00 en eindigen om 15.00. Je hebt privéles en je neemt je eigen model mee.
  • Na afloop van elke cursus is er voldoende ruimte voor vragen en de mogelijkheid om wikkels en wol aan te schaffen. 
  • Ook word je gratis toegevoegd als wikkelspecialist aan de website wikkelcare.nl zodat je als professioneel wikkelspecialist vindbaar bent in jouw omgeving. Het is niet noodzakelijk dat je volgens de Bashya methodieken werkt. Elke vervolgcursus die je doet wordt er ook bij vermeld.
Aanmelden kan via onderstaande link aan voor de volgende data 2020. Deze link kan je ook gebruiken als je liever op een andere dag / datum wilt:
Woensdag 9 september
Dinsdag 13 oktober
Maandag 9 november
Maandag 7 december
Aanmelden Ghara wikkelcursus  Zwolle
Wil je liever alleen de handen of voeten leren met alles wat erbij hoort? Of wil je je verder verdiepen in wat er nog meer mogelijk is met de wikkels? Lees dan verder.

 
Wikkelverdieping 199,- excl. btw en producten
Deze kan je volgen als je meer wilt dan alleen het wikkelen van de buik, rug of voeten. Je hebt de Ghara wikkelcursus gedaan en we nemen alles wat je daar geleerd hebt nog even door. 
Daarnaast ga je leren om specifieke klachten te wikkelen maar ook welk wikkeladvies geef je je klanten en hoe kan je klant de wikkel bij zichzelf aanbrengen. We lichten een aantal kruiden, balsems en serum uit wat past bij onderstaande klachten en als je het leuk vindt kunnen we de dieper liggende betekenis erbij zoeken en leer ik je op welke manier je die kan behandelen.
We gaan in op wikkelen bij:
– reuma
– frozen shoulder
– oedeem in armen of benen
– tennisarm
– andere gewrichtsklachten zoals bij heupen en knieën
– stressgerelateerde klachten
– HSP
– menstruatieklachten
– onrustige baby’s en kleine kinderen of buikkrampjes bij baby’s
Uiteraard kan je zelf ook iets aandragen. 
Wikkelwijs voor handen en voeten 199,- excl. btw en producten
Prachtige aanvulling voor o.a. pedicures, voetreflextherapeuten, masseurs, schoonheidsspecialistes, palliatieve zorg, oncologische zorg, dialysezorg, thuiszorg. Je leert hier al een stukje complementair werken. 
In deze cursus leer je alles over:
– het integreren van het wikkelen in jouw praktijk
– het behandelen van neuropathie ten gevolg van o.a. diabetes, dialyse of chemo
– het behandelen van reumagerelateerde aandoeningen
– het behandelen van hielspoor
– het behandelen van eelt en kloven bij de voeten
– het behandelen van eczeem en kloven bij de handen
– dieper gelegen betekenis van bepaalde aandoeningen
– inzetten van edelstenen, kruiden en oliën, moxeren, handen- of voetenbad
– aanleggen wikkels bij handen en voeten
– je klanten leren de wikkel bij zichzelf aan te brengen
– welke wikkel en producten adviseer je je klanten
De wikkelcursus is een prachtige aanvulling op een pedicurebehandeling, voetreflexbehandeling of bij een schoonheidsbehandeling, hospice, verpleeghuis maar ook als losstaande behandeling om je basis te leggen als wikkelspecialist. 
Je krijgt privéles op een ochtend of middag en neemt je eigen model mee. Jij geeft aan of je de handen of voeten wilt leren en samen kijken we naar een geschikte datum. 
Het is niet noodzakelijk dat je de Ghara wikkelcursus hebt gedaan, je krijgt geen embleem wikkelspecialist maar je wordt wel toegevoegd aan de website met deze specialisatie.

Wikkelwijs bij sclerodermie 199,- excl. btw en producten
“Laat je hardheid verdwijnen en maak je eigen ik weer zichtbaar, je mag er zijn!”
Sclerodermie is een reumagerelateerde aandoening en auto-immuunziekte. Het is een chronische ontsteking van het bindweefel van de huid en het kan ook gewrichten, spieren en organen aantasten. Het betekent letterlijk het hard worden van de huid. Het geeft stress omdat de huid niet soepel meer is en is pijnlijk, zowel emotioneel als fysiek. We gaan dieper in op de gevolgen voor de patiënt.
Leer hoe je met het inzetten van kruiden en oliën, massage en wikkels het leven van de patiënt aangenamer kan maken. Met het volgen van deze wikkelwijs voelen de patiënten zich vertrouwd bij je en kan jij ze eindelijk die ontspanning en liefdevolle aanrakingen bieden die ze bijna nergens anders kunnen krijgen.
Je krijgt privéles en zorgt voor je eigen (gezonde) model. Samen kijken we naar een geschikte datum. Alleen voor schoonheidsspecialistes en masseurs die al ervaren zijn in het holistisch en zacht masseren en de Ghara wikkelcursus hebben gedaan. Deze cursus is tot stand gekomen met Barbara van Bashya-Therapy en alleen te volgen als je bekend met het werken volgens de Bashya technieken.

Wikkelwijs bij endometriose 
199,- excl. btw en producten: vanaf 1 november 2020
Endometriose is een ziekte waarbij weefsel dat enigszins lijkt op baarmoederslijmvlies (maar het dus niet is!), zich buiten de baarmoeder bevindt. Dit weefsel scheidt bepaalde stoffen uit die omliggend weefsel/organen irriteren. De natuurlijke reactie van het immuunsysteem hierop is om ontstekingen te ontwikkelen en zwelling te veroorzaken. Op den duur kan littekenweefsel ontstaan, wat kan zorgen voor verkleving van organen en/of buikvlies.
De meestvoorkomende plekken zijn de eierstokken, baarmoeder (adenomyose), darmen en blaas. Endometriose kenmerkt zich door buikpijn (cyclisch maar ook structureel), darm- en blaasproblemen, vermoeidheid, pijnlijke geslachtsgemeenschap, verminderde vruchtbaarheid en een opgeblazen buik. Helaas komt dit bij veel vrouwen voor. 
Gelukkig is er steeds meer bekend over het op natuurlijke wijze behandelen van endometriose. Nicole Huisman  van EndoNatuurlijk  is holistisch coach op het gebied van voeding bij endometriose vanuit haar eigen ervaring. Zij heeft mij geholpen met deze wikkelwijs. Dit prachtige wikkelconcept is dan ook een hele mooie aanvulling daarop.
 In deze cursus zal o.a. aandacht worden besteed aan fysieke ongemakken bij endometriose zoals ontstekingen en verkrampingen, maar ook de emotionele kant. Ook gaan we in op de functie van de baarmoeder, niet alleen fysiek maar ook spiritueel en energetisch want trauma’s, herinneringen, emoties en gevoelens nestelen zich ook in de baarmoeder. Vaak zijn vrouwen zich hier niet eens van bewust.
 Verder leer je in deze cursus:
– wikkelbehandeling voor in praktijk/salon
– castoroliepakking op de lever en de baarmoeder * 
– inzetten gemberwikkel
– moxeren levermeridiaan 
– thuiswikkeling met ondersteunende producten
– wikkelschema
– ondersteuning van de menstruatie
– krachtige visualisatie voor tijdens de behandeling en voor thuis 
 * Een castoroliepakking op de baarmoeder stimuleert de doorbloeding van de baarmoeder waardoor de baarmoeder weer krachtiger wordt. Castoroliepakking worden ook veel ingezet ter ondersteuning bij een kinderwenstraject is, ook in combinatie met een behandeling in het ziekenhuis of acupunctuur.  
Als je na een hormoonkuur ter voorbereiding op IVF een castoroliepakking op je lever doet, zorgt dat voor dat de lever zich sneller herstelt en alles wat het lichaam niet meer nodig heeft afbreekt. 
Je krijgt privéles en zorgt voor je eigen (gezonde) model. Samen kijken we naar een geschikte datum. Alleen voor schoonheidsspecialistes en masseurs die al ervaren zijn in het holistisch en zacht masseren en de Ghara wikkelcursus hebben gedaan.
Wikkelwijs en de kracht van castorolie 199,- exc. Btw, inlcusief startset
 “Brengt licht in de duisternis en zet alles wat tot stilstand is gekomen weer in beweging!”
Castorolie is een magische en zeer krachtige olie en is al eeuwen bekend om zijn helende eigenschappen.
Het is een sterke anti-ontstekingsolie. Het kan het immuunsystem versterken, pijn verlichten, leverfuncties en lymfestroom verbeteren, het verbetert de doorbloeding en het heeft een positieve invloed op de werking van het autonome zenuwstelsel. 
Wat deze olie zo bijzonder maakt is  het ricinolzuur, een vetzuur dat alleen voorkomt in castorolie. Een rauwe boon bevat ricin, een sterk gif maar na verwerking van de boon blijft alleen het ricinolzuur over. 
Castorolie heft blokkades op en en zorgt ervoor dat alles weer gaat stromen. Het wordt vaak gebruikt voor borst en eierstok gezwellen en het helpt tegen bindweefselvorming, en littekenvorming na bijvoorbeeld keizersnedes. Het helpt bij pijn, zoals bekkenpijn en menstruatie pijn, maar ook reumapijn, hielspoor, leverdetox en ander klachten hebben veel baat bij castorolie.
Wat leer je in de cursus?
– wat castorolie precies doet
– hoe bereid je het lichaam voor voor de castoroliewikkel 
– inzetten moxastick
– hoe breng je een castoroliewikkel aan met een wolpad en een moltonpad op verschillende lichaamsdelen
– inzetten warme edelstenen (of hotstones)
– wikkelschema en advies voor thuis
– begeleidende krachtvisualisatie 
Bij deze wikkelwijs zit een startpakket. Hier gaan we mee werken in de cursus:
– zonnewikkel M
– 3 moltonpads: S,M en L incl. beschermingswolpad
– wolpad S, M en L
– moxastick
Je neemt je eigen model mee en je krijgt privéles zodat we alles kunnen afstemmen op jouw praktijk en je hebt de Ghara wikkelcursus gedaan.
 
Wikkelcare en de kracht van de natuur 199,- excl. btw en producten
Leer zelf alles te maken. Van wolbedjes en wolpads tot het verwerken van kruiden in balsems.
Maar ook de basis: Hoe maak je je eigen kruidenolie en tinctuur en hoe zoek je de kruiden uit. Welk kruid kan je waarvoor gebruiken? Welke kruiden zijn mooi voor tinctuur of olie en welke kruiden kan je beter gebruiken met een kruidendoek.
Ook leer je hoe je klanten zelf thuis een kruidenwikkel kunnen maken en aanleggen i.c.m. de wikkels, verderop hier meer over.
Je leert wol te verwerken zodat het bruikbaar is voor in de wikkels. En waar moet je eigenlijk op letten je op als je wol koopt?
Deze cursus is alleen voor degenen die de Ghara wikkelcursus hebben gedaan, het leuk vinden om zich te verdiepen in wat voor moois de natuur te bieden heeft en die zelfvoorzienend willen zijn met betrekking tot de wol.  Je hebt privéles en de cursus wordt in Zwolle gegeven. Je krijgt de producten die je gemaakt hebt mee naar huis.
Wat gaan we maken?
– maceraat koud
– maceraat warm (2 manieren)
– balsem
– tinctuur
– wolbed
– wolmat /wassen van de wol
– wolpad met balsem
Wikkelcare is productonafhankelijk en gebruikt basisproducten van verschillende merken. Ik geef je deze adressen zodat je ook weet waar je terecht kan voor mooie en pure basisproducten en zo deze kan combineren met jouw eigen producten om balsems en wolpads te maken.
Heb je zelf al wol dan kan je die meenemen, dan kan ik kijken of deze geschikt is. Heb je thuis andere “gereedschappen” om alles te bereiden dan is dat natuurlijk ook goed.  Ik leer je wat voor mij goed werkt, wat low budget is en toch kwalitatief goed, wat heel weinig ruimte inneemt en wat je zelfs kan maken als de klant er is. Alles wat je leert heeft betrekking op Wikkelcare.
Nu zal je misschien wel denken: Waarom geeft ze dat prijs? Het maken van wolbedjes, wolmatjes, wolpads en de adressen voor de wol?
Eigenlijk is dat heel simpel: Ik kan niet iedereen voorzien van wol. Degenen die er echt serieus mee werken weten hoe snel het kan gaan met de wol. Ook krijgen steeds meer wikkelspecialisten wol aangeboden of gaan zelf op zoek. Niet alle wol is geschikt en het zou zonde zijn dat als je wel goede wol hebt en dat je niet precies weet wat je er mee kan of dat je een zak wol hebt die niet geschikt is. Ik leer je precies waar je op moet letten.
Je hoeft geen opslagruimte te hebben, je hoeft ook niet alles zelf helemaal schoon te maken als je dat niet wilt. Je zou, met de juiste materialen, zo aan de slag kunnen gaan.
Kanttekening is wel dat je het alleen maakt voor eigen gebruik en verkoop naar je eigen klanten maar dat lijkt me vanzelfsprekend.
Heb je interesse in deze prachtige cursus, dan kan je contact met mij opnemen, dan plannen we een datum in.Je hebt privéles  en je hoeft geen model mee te nemen. Je krijgt de producten die je gemaakt hebt mee naar huis. Ook krijg je toegang tot de besloten Facebook site die hierbij hoort als een soort kennisbank. Hier staan alle websites op vermeldt welke nuttig zijn voor jou ontwikkeling op dit gebied. 

Wikkelwijs bij mensen met kanker 199,- excl. btw en producten

Liefdevolle omarming, koesteren en emotioneel en fysiek ontstressen door middel van wikkelen en massage. Daar gaat het om bij de behandeling van mensen met kanker. Het verlichten van de bijwerkingen van chemo zoals neuropathie, huidproblemen, nagelproblemen en haarverlies. Alleen geschikt voor schoonheidsspecialistes en masseurs die ervaren zijn in het masseren, de Ghara wikkelcursus hebben gedaan en zich willen verdiepen in de complementaire oncologische behandelingen. 
Je krijgt privéles en je neemt je eigen (gezonde) model mee.
Samen kijken we naar een geschikte datum. 
 
Belangrijk:
De cursussen / behandelingen van Wikkelcare zijn nooit een vervanging voor een bezoek aan een arts.

Twijfel je bij bepaalde klachten stuur je klant dan altijd door naar een arts voor een diagnose.
Wikkelcare is op geen enkele manier verantwoordelijk voor jou behandelingen en voor de producten die jij gebruikt.
Ondanks alle zorgvuldigheid waarmee dit concept tot stand is gekomen blijf jezelf verantwoordelijk voor hoe jij dit toepast in jouw praktijk en afstemt op jouw cliënt. Niet alle kruiden kunnen bij iedereen veilig worden ingezet, houd hier rekening mee en zoek alles goed uit. Wikkelcare is op geen enkele manier verantwoordelijk of aansprakelijk te stellen.

 

Scroll naar top