Cursussen

Wat kan je allemaal op deze pagina vinden? 
– Wat zijn Wikkelcare Teachings
– Wikkelcare Basis Teaching
– Ode aan de vrouw (3 maanden)
– Huid en Kruid Teachings (3 maanden)
– Provida Lift Up massage 
– Therapeutische handwikkelingen
– Therapeutische voetwikkelingen
– Persoonlijke Teaching
– Teaching Plantmedicijn
– Verwerken van kruiden
– Wol Teaching
– Praktische informatie
Wat zijn Wikkelcare Teachings?
Wikkelcare Teachings zijn dynamische lessen die je uitnodigen om actief aan deel te nemen en daarna in je eigen praktijk aan de slag te gaan om het te leren integreren in je eigen werkzaamheden. Naast een korte basis theorie van het menselijk lichaam, medische informatie en kruidenleer, is het vooral de praktijk waar we ons op richten. De Teachings zijn met maximaal 2 cursisten, dus er is alle aandacht voor jou en jouw praktijk. 
Wikkelcare Teachings geven je een andere kijk op kijken. Je leert waar te nemen, in te voelen. Je leert het inzetten van (zo mogelijk verse) kruiden op verschillende manieren in combinatie met de organen die je wilt wikkelen en je ontdekt de kracht van visualisaties die bij sommige behandelingen ingezet worden. Bij sommige visualisaties gebruik ik een drum, dus heb jij ook een drum en vind je het leuk, dan leer je deze bij de visualisatie in te zetten. Heb je geen drum, dan ook geen probleem dan passen we de visualisatie aan. 
Tijdens de Teachings ga je zelf aan de slag met alle theorie, een deel heb ik voor je uitgewerkt, de rest schrijf je zelf mee als onderdeel van de Teaching, want ook met schrijven sla je informatie op. Ook is het vaak zo dat als je schrijft er automatisch ideeën opkomen die je er dan gelijk kan bij schrijven. Zo leer je te vertrouwen op je eigen kunnen en weten en maak je al de start om het te integreren binnen jouw praktijk.
Wikkelcare behandelingen zijn bij iedere praktijk en met elke werkwijze te integreren.  
Wil je graag meer weten of je aanmelden voor een Teaching, mail  dan naar info@wikkelcare.nl ovv de Teaching waar het om gaat. 

Wikkelcare Ghara Basis Teaching , incl.  startset, Kruidenkracht kaarten van de kruiden die we behandelen
( 299,- excl. btw, 361,79 incl. btw)
Basisles waarin je leert wikkelen en de Kruidenkracht kaarten leert in te zetten. Na deze les kan je vele klachten wikkelen. 
– droogwikkelen (ontstresswikkel)
– aanbrengen kruiden- oliewikkel buik
– aanbrengen kruiden- oliewikkel rug
– aanbrengen kruidenwikkel bovenrug
– gemberwikkel
– inbakeren
– hoe het wikkelen te integreren in je praktijk.
– inzetten kruidenkracht kaarten 
– maken van kruidencompressen
– maken van oliecompressen
Na het volgen van deze Teaching kan je het geleerde gelijk in de praktijk brengen. Je hebt wel een model nodig. Wil je meer leren, dan kan je de Persoonlijke Teaching volgen met jouw wensen, afgestemd op jouw praktijjk.
Aanmelden kan via info@wikkelcare.nl ovv Ghara Basis Teachings
Ode aan de Vrouw 799,- excl. btw, (966,79 incl btw 21%) incl. startset en Kruidenkracht kaarten van de kruiden die we behandelen.
Bij elke Teaching zullen kruiden behandeld worden. Je leert de basis, het bereiden van olie-,  tinctuur-  en kruidencompressen en welke kruiden in te zetten bij welke klachten middels de Kruidenkrachtkaarten.
Bij les 3 heb je een model nodig. 
1: Therapeutische Bayou Boob: Therapeutische borstwikkel basisles, inbakeren, hoe te integreren in je praktijk, goedaardige borstaandoeningen, menstruatieklachten, PMS, Woolieboob (masseren met een wolbal), leren Woolies (wolballen) maken, inzetten Kruidenkracht kaarten
2: Zwangerschap, overgang, huidverzorging bij diagnose borstkanker, borstreconstructies, littekenbehandeling.
3: Praktijkbehandeling: Endometriose 
Aanmelden kan via info@wikkelcare.nl ovv Ode aan de Vrouw. Je kan meedoen met een datum die vrij is of zelf een datum afspreken. 
Huid en Kruid Teachings 799,- excl. btw, (966,79 incl btw 21%) incl. startset en Kruidenkracht kaarten van de kaarten die wel behandelen
Huidverbetering met alles wat de natuur te bieden heeft in combinatie met het wikkelen van organen. Speciaal voor schoonheidsspecialistes. Wat leer je allemaal?
1: Kruidenleer: Welke kruid past bij welke huid (rijpe huid, droge huid, couperose, onrustige huid, gevoelige huid, acné, vale huid, vette huid), basiscrème op maat mengen, hoe test je een kruid voor je klant, op maat maken van kruidencompreswater en oliereiniging, inzetten van bloesemremedies en cacao, inzetten Kruidenkracht kaarten
2: Verwerken van kruiden tot maceraten, tincturen, hyrolaten, maken van basisbalsem, geperste olie, zonbescherming, maken van gemengde balsems, lippenbalsem, verwerken wolvet, honing passend bij huidtype met alles wat we in de voorgaande les gemaakt hebben, behandelen van pigmentvlekken en steelwratjes
3: Huidteaching: huidlezen icm wikkelen lever / milt / lymfe,  kruid-op-huid maskers, Woolie massage gezicht en docolleté, Provida drukpunt massage gezicht, wolpeeling, compressen gezicht, hals en decolleté
Aanmelden kan via info@wikkelcare.nl ovv Huid en Kruid Teachings 
Provida Lift Up massage 199,- excl. btw (240,79 incl. btw) incl. werksetje 
In samenwerking met Ecomild is mijn praktijk de leslocatie voor de liftende bindweefselmassage welke speciaal is ontwikkeld voor Provida. Deze les zal dan ook met de producten van Provida gegeven worden. Ook laat ik je kennismaken met de Provida bloesemremedies.
Bij deze Teaching zit een werksetje met een olie, milk, tonic en dagcrème van Mille Fleur en een flesje bloesemremedie. Dit werksetje krijg je mee naar huis.   
Als je alleen les hebt moet je zelf voor een model zorgen. Ik laat je de massage wel ervaren. Heb je samen les, dan lig je ook model. Deze Teaching is alleen voor schoonheidsspecialistes maar het is niet noodzakelijk dat je al werkt met de producten van Provida. 
Aanmelden kan via info@wikkelcare.nl ovv Provida Lift Up massage 
Therapeutische handwikkelingen 249,- excl. btw, incl. startpakket en Kruidenkrachtkaarten van de kruiden die we behandelen ( 301,29 incl. btw)
Prachtige aanvulling voor o.a. masseurs, schoonheidsspecialistes, palliatieve zorg, oncologische zorg, dialysezorg, thuiszorg. Je leert hier al een stukje complementair werken. Je hebt geen model nodig.
In deze Teaching leer je alles over:
– Integreren van het wikkelen van handen in jouw praktijk
– Leren masseren met de Woolie (wolbal)
– Zelf bereiden van een eenvoudige massage emulsie
– Verlichten van neuropathie ten gevolg van o.a. diabetes, dialyse of chemo
– Verlichten van pijn bij handreuma
– Hitteafvoerend compres
– Verwarmend compres
– Uitleg over de verschillende kruiden die we hierbij inzetten
Aanmelden kan via info@wikkelcare.nl ovv Therapeutische handwikkelingen
Therapeutische voetwikkelingen 249,- excl. btw, incl. startpakket en Kruidenkrachtkaarten van de kruiden die we behandelen ( 301,29 incl. btw)
Prachtige aanvulling voor o.a. pedicures, voetreflextherapeuten, masseurs, schoonheidsspecialistes, palliatieve zorg, oncologische zorg, dialysezorg, thuiszorg. Je leert hier al een stukje complementair werken. Je hebt geen model nodig.
In deze Teaching leer je alles over:
– Integreren van het wikkelen van de voeten in jouw praktijk
– Verlichten van neuropathie ten gevolg van o.a. diabetes, dialyse of chemo 
– Voetreuma
– Leren masseren met de Woolie (wolbal)
– Zelf bereiden van een eeltverzachter
– Aanleggen en bereiden balsemcompres bij eelt 
– Warmtecompres voor de voeten
– Detoxcompres voor de voeten
– Uitleg over de verschillende kruiden die we inzetten
Aanmelden kan via info@wikkelcare.nl ovv Therapeutische voetwikkelingen
Persoonlijke Teaching 299,- excl. btw (361,79 incl. btw), incl. producten
Excl. Bayou of Ghara proffesionele wikkel
Deze Teaching kan je volgen na de Ghara basis Teaching en wordt geheel afgestemd op jouw praktijk en jouw wensen. Samen bespreken wat jij graag wilt leren. Ik stel deze speciaal voor jou samen. 
Je kan hierbij denken aan het wikkelen van de psoas, wikkelen van gewrichten of andere organen, behandeling Innerlijk Kind Ceremonie, Wooliemassage van het hele lichaam, awakening van de benen. Zie je zelf een bepaalde doelgroep veel in je praktijk dan kunnen we daar ook op in gaan. 
Aanmelden kan via info@wikkelcare.nl ovv Persoonlijke Teaching
Teaching Plantmedicijn
Deze teaching is ontwikkeling, binnenkort meer hierover. 
Verwerken van kruiden
Deze teaching is ontwikkeling, binnenkort meer hierover. 
Wolteaching 199,- incl. vacht excl. btw (240,79 incl. btw)
Zelf leren om wol te verwerken:
– Voor in de wikkels
– Voor de zelfzorgthuissetjes
– Wolpeeling
– Wolcompressen
– Verschillende soorten Woolie’s maken en gebruiken
– Wol wassen
– Bewaren van je gemaakte producten
– Opslaan van niet verwerkte wol
– Wol die niet geschikt om te verwerken  op een hele andere manier verwerken om niks te hoeven verspillen 
En ook vooral welke soort wol is geschikt, welke niet, waar moet je op letten. Want de meesten denken wol is wol, maar dat is absoluut niet zo. We gaan samen een vacht verwerken en alles wat we maken mag je meenemen om zelf te gebruiken in je praktijk.
Op deze manier ben je veel goedkoper uit, kan je lekker ontspannend bezig zijn met wol en nog meer plezier  halen uit het werken met pure wol.
Deze les is alleen voor degenen die een Teaching bij Wikkelcare hebben gevolgd.
Aanmelden kan via info@wikkelcare.nl ovv Wolteaching
 Praktische informatie
Je kan elk gewenst moment starten met de Teachings, datum is in overleg met eerste die zich aanmeldt. Daarna zet ik de datum op mijn website voor een medecursist. Na de eerste les gaan we alle overige data inplannen. De lessen worden gegeven in Zwolle op dinsdag, woensdag of donderdag. We beginnen om 10.00. Ben je alleen dan regel je je eigen model (alleen als dat nodig is). De eindtijd is dynamisch: Dit hangt ervan af of je alleen of samen bent, de grootte van de les en je leertempo. Alle Teachings zijn inclusief lunch. Ongeveer 2 weken voor de les krijg je factuur, deze graag voor de les voldoen. 
In de eerste les hoor je welke algemene materialen je zelf moet aanschaffen (zoals kruiden en dekens).
Bij de 3-maanden Teaching ga je na elke Teaching binnen een maand 4 praktijkverslagen maken van je eigen behandelingen waar je het wikkelen in verwerkt. Elk verslag koppel je terug voor feedback zodat je dit mee kan nemen in de volgende wikkelbehandeling. Als je een maand later terug komt, gaan we nog een keer doornemen wat je hebt geleerd en dan verder met het volgende onderdeel. Daarom heet het Teaching…….je kan het alleen maar leren door te doen…..
1x per jaar geef ik de basisles van de Ghara Basis Teaching bij KIOM, opleidingsinstituut in Eindhoven. Deze lessen zijn alleen voor degenen die daar een opleiding volgen of hebben gevolgd. Op de website van KIOM kan je meer informatie vinden. Aanmelden gaat via KIOM. Wil je daarna graag verder met de Teachings, vraag dan naar de algemene voorwaarden. Deze Teaching is zonder producten, deze kan je na de les los aanschaffen.
(Ghara wikkelset 99,- excl. btw (117,37 incl. btw)). 
Voor eventuele vrijstelling of compensatie  en overige vragen en/of informatie kan je contact opnemen met info@wikkelcare.nl 
Wil je graag op de hoogte gehouden worden van alle ontwikkelingen? Stuur dan een mail naar info@wikkelcare.nl
Belangrijk:
De cursussen / Teachings / behandelingen van Wikkelcare zijn nooit een vervanging voor een bezoek aan een arts.
Twijfel je bij bepaalde klachten stuur je klant dan altijd door naar een arts voor een diagnose.
Wikkelcare is op geen enkele manier verantwoordelijk voor jouw behandelingen en voor de producten die jij gebruikt. Ondanks alle zorgvuldigheid waarmee dit concept tot stand is gekomen blijf jezelf verantwoordelijk voor hoe jij dit toepast in jouw praktijk en afstemt op jouw cliënt. Niet alle kruiden kunnen bij iedereen veilig worden ingezet, houd hier rekening mee en zoek alles goed uit. Wikkelcare is op geen enkele manier verantwoordelijk of aansprakelijk te stellen.
Prijzen, Teachings en pakketten kunnen veranderen. Prijzen ovb van typefouten. 
Scroll to Top