Cursussen

Wat kan je allemaal op deze pagina vinden? 
– Wikkelintroductie
– Ghara wikkelcursus
– Wikkelverdieping
– Therapeutische borstwikkel voor Vlow®borstweefseltherapeuten
– Wikkelspecialisatie
– Wikkelwijs voor handen en voeten
– Wikkelwijs met de kracht van de natuur
Wikkelintroductie: 85,- excl. btw
Lijkt het je wat om zelf met wikkels te werken of wil je een aanvullende wikkelwijscursus doen  maar wil je het wikkelen eerst zelf ervaren en beleven, zodat je op basis van jouw eigen ervaring je klanten kunt vertellen wat het wikkelen te bieden heeft? Dan is de 2 uur durende Wikkelintroductie echt wat voor jou. 
Hierbij onderga je een wikkelbehandeling van ongeveer 45 minuten. Je krijgt informatie over het wikkelen, we bespreken hoe je het wikkelen kan integreren in jouw praktijk/salon en wat je nodig hebt om het in te zetten. Met deze laagdrempelige kennismaking kan je makkelijker de keus maken om de wikkelcursus te gaan volgen zodat jij ook deze prachtige complementaire en therapeutische behandeling kunt gaan geven en de basis hebt gelegd richting complementaire behandelingen. 
Wikkelcare behandelingen zijn bij iedere praktijk en met elke werkwijze te integreren. Wikkelcare is merkonafhankelijk dus we kijken naar de mogelijkheden van jouw praktijk en merk van dat moment. Wil je de cursus volgen met je eigen productlijn dan kan je die met de cursus meenemen. Ik laat je wel kennismaken met wat er nog meer voor mogelijkheden zijn als aanvulling.
Wil je een afspraak maken hiervoor mail dan naar info@wikkelcare.nl. 

Vanaf 1 juni 2021 nieuwe opzet van de cursussen:
Voorwaarden vermelding:
Na de cursus kom je niet meer automatisch op de website als wikkelcursist. Je kan de wikkelbehandeling na de cursus toepassen en ermee werken. Wil je toch op deze website als wikkelspecialist vermeld worden dan kan je ervoor kiezen om een maand lang ondersteuning te krijgen om te zorgen dat je het wikkelen goed onder de knie krijgt en het kan gaan integreren in jouw eigen praktijk.
Hoe ziet dit eruit?
In de maand aansluitend aan de cursus ga je minimaal 8 wikkelbehandelingen doen en van 6 behandelingen ga je een (kort)verslag schrijven. Elk verslag mail je naar mij en ik probeer deze binnen 24 uur te bekijken en te beantwoorden. Alles waar je tegen aan loopt gaan we bespreken zodat je het de volgende keer kan toepassen. Na deze maand heb je het aardig geïntegreerd in jouw praktijk en mag je je wikkelspecialist noemen. Ik stuur je het certificaat toe en je wordt toegevoegd als wikkelspecialist op deze site. Voor deze ondersteuning en een jaar lang vermelding op deze website vraag ik een vergoeding van 31 euro (excl. btw).
Ghara Wikkelcursus: 199,- excl. btw
Op deze dag leer je alles over de basis van het wikkelen:
– het integreren van het wikkelen in jouw praktijk
– het inzetten van kruiken en warmtepads
– combineren warmtepad met oliepad
– bereiden en aanleggen van een buikwikkel met kamille 
– bereiden en aanleggen van een rugwikkel met gember
– inbakeren
Het naslagwerk van deze cursus verzorg je zelf. Dit maakt het mogelijk om gelijk je eigen ideeën toe te voegen passend bij de visie van jou, je praktijk en het merk waar je mee werkt. Wil je een vervolgcursus doen dan neem je dit schriftje weer mee zodat je alles bij elkaar hebt. Dit is de basis van elke volgende wikkelcursus. 
Elke wikkelcursus wordt gegeven in Zwolle . We beginnen om 10.00. Ben je alleen dan regel je je eigen model en eindigen we om 13.00. Deze is zonder lunch. Voorkeur is cursus met 2 cursisten zodat je zelf ook model kan liggen en alles zelf kan ervaren. De cursus is dan tot 17.00 en inclusief lunch. Na afloop van elke cursus is er voldoende ruimte voor vragen en de mogelijkheid om wikkels en wol aan te schaffen. 
Aanmelden kan via onderstaande link. 
Aanmelden Ghara wikkelcursus  Zwolle
Wil je liever alleen de handen of voeten leren met alles wat erbij hoort? Of wil je je verder verdiepen in wat er nog meer mogelijk is met de wikkels? Lees dan verder.

 
Wikkelverdieping 199,- excl. btw en producten
Deze kan je volgen als je meer wilt dan alleen het wikkelen van de buik of rug. Je hebt de Ghara wikkelcursus gedaan en we nemen alles wat je daar geleerd hebt nog even door. Deze cursus is ook voor als je de Ghara wikkelcursus graag wilt herhalen.
In deze cursus ga je onder andere leren om een  specifieke klachten te wikkelen welke je in jouw praktijk veel tegen komt. Je leert met andere wikkels te werken, je leert een olie- of tinctuurwikkel aan te brengen en je leert hoe je deze in kan zetten bij specifieke klachten in combinatie met ondersteunende producten of kruiden.  Zo leer je ook steeds meer kruiden kennen.
Ook het geven van thuiswikkeladvies om de klachten te verlichten en te ondersteunen. Als je wilt kan je de producten waar jij veel mee werkt meenemen zodat we die kunnen integreren. Je kan deze cursus meerdere keren volgen om je elke keer op andere gebieden te verdiepen.
We gaan in op wikkelen bij klachten welke jij veel in je praktijk tegen komt, zoals bijvoorbeeld:
– oedeem in armen of benen
– gewrichtsklachten
– mensen met kanker
– rugklachten
– stressgerelateerde klachten
– huidklachten
– menstruatieklachten
– het verlichten van neuropathie ten gevolg van o.a. diabetes, dialyse of chemo
– onrustige baby’s en kleine kinderen of buikkrampjes bij baby’s
Therapeutische borstwikkel voor Vlow®borstweefseltherapeuten: 99,- excl. btw en producten
Ben jij geregistreerd Vlow®  borstweefselbehandelaar en heb je de bijscholing van de therapeutische  Wikkelcare® borstwikkel van 5 juni 2021 gemist of wil je die herhalen? Dan kan je deze alsnog doen. 
Je leert het aanleggen van een borstwikkel met kleefkruid. Daarnaast bespreken we nog 2 andere kruiden die je makkelijk in kan zetten en het gebruik van walnootolie. Je krijgt de hand-out mee die ik ook op de bijscholingsdag heb uitgedeeld en je kan de producten aanschaffen voor de prijs van die dag. 
De cursus vindt plaats in Zwolle. Ben je alleen dan neem je je eigen model mee en duurt de cursus ongeveer 2 uur. Kom je samen met een andere borstweefselbehandelaar, dan is de cursus ongeveer 4 uur en oefen je op elkaar. Deze cursus is incl koffie of thee maar zonder lunch. 

Wikkelspecialisatie 199,- excl. btw en producten
Heb jij in je praktijk een bepaalde specialisatie? Dan kunnen we daar een mooi, aanvullende wikkelbehandeling voor samenstellen. Of zie jij een bepaalde doelgroep vaak? Dan kan je daar je wikkelspecialisatie op af stemmen. Zo kan je meerdere specialisaties volgen.
Er is al een mooie behandeling voor endometriose en ik ben bezig om een mooie behandeling te ontwikkelen voor de  Vlow-borstweefselbehandelaar .
Bij elke specialisatie heb ik een mooi pakket ontwikkeld en samengesteld. 
Heb jij een andere specialisatie en wil je dat ik daar iets moois voor ontwikkel?  Dan kan je contact met mij opnemen en kijken we samen naar de mogelijkheden. 
Wikkelwijs voor handen en/of voeten 199,- excl. btw en producten
Prachtige aanvulling voor o.a. pedicures, voetreflextherapeuten, masseurs, schoonheidsspecialistes, palliatieve zorg, oncologische zorg, dialysezorg, thuiszorg. Je leert hier al een stukje complementair werken. 
In deze cursus leer je alles over:
– het integreren van het wikkelen van handen en/of voeten in jouw praktijk
– het verlichten van neuropathie ten gevolg van o.a. diabetes, dialyse of chemo
– aanleggen aardewikkel bij handen en/of voeten
– aanleggen overnight healing wikkel bij handen en/of voeten
– aanleggen basiswikkel S + M bij handen en/of voeten
– inzetten warmtepads met en zonder oliecompres
– je klanten leren de wikkel bij zichzelf aan te brengen
– welke wikkel adviseer je je klanten voor thuis
Deze wikkelcursus is een prachtige aanvulling op een pedicurebehandeling, voetreflexbehandeling of bij een schoonheidsbehandeling, hospice, verpleeghuis maar ook als losstaande behandeling om je basis te leggen als wikkelspecialist. Ben je al wikkelspecialist dan heb je voldoende aan de wikkelverdieping, daar is dit ook een onderdeel van.
Je krijgt privéles op een ochtend of middag en neemt je eigen model mee. Jij geeft aan of je de handen of voeten wilt leren en samen kijken we naar een geschikte datum. 

Wikkelcare en de kracht van de natuur 199,- excl. btw en producten
Leer zelf alles te maken. Van wolbedjes en wolpads tot het verwerken van kruiden in balsems.
Maar ook de basis: Hoe maak je je eigen kruidenolie en tinctuur en hoe zoek je de kruiden uit. Welk kruid kan je waarvoor gebruiken? Welke kruiden passen het beste bij jouw praktijk en zijn mooi voor tinctuur of olie en welke kruiden kan je beter gebruiken met een kruidendoek. 
Je leert wol te verwerken zodat het bruikbaar is voor in de wikkels. En waar moet je eigenlijk op letten je op als je wol koopt?
Deze cursus is alleen voor degenen die de Ghara wikkelcursus hebben gedaan, het leuk vinden om zich te verdiepen in wat voor moois de natuur te bieden heeft en die zelfvoorzienend willen zijn met betrekking tot de wol.  Je hebt privéles op een ochtend of een middag. De cursus wordt in Zwolle gegeven. Je krijgt de producten die je gemaakt hebt mee naar huis.
Wat gaan we maken?
– maceraat koud
– maceraat warm (2 manieren)
– balsem
– tinctuur
– wolbed
– wolmat /wassen van de wol
– wolpad met balsem
Wikkelcare is productonafhankelijk en gebruikt basisproducten van verschillende merken. Ik geef je deze adressen zodat je ook weet waar je terecht kan voor mooie en pure basisproducten en zo deze kan combineren met jouw eigen producten om balsems en wolpads te maken.
Heb je zelf al wol dan kan je die meenemen, dan kan ik kijken of deze geschikt is. Heb je thuis andere “gereedschappen” om alles te bereiden dan is dat natuurlijk ook goed.  Ik leer je wat voor mij goed werkt, wat low budget is en toch kwalitatief goed, wat heel weinig ruimte inneemt en wat je zelfs kan maken als de klant er is. Alles wat je leert heeft betrekking op Wikkelcare.
Nu zal je misschien wel denken: Waarom geeft ze dat prijs? Het maken van wolbedjes, wolmatjes, wolpads en de adressen voor de wol?
Eigenlijk is dat heel simpel: Ik kan niet iedereen voorzien van wol. Degenen die er echt serieus mee werken weten hoe snel het kan gaan met de wol. Ook krijgen steeds meer wikkelspecialisten wol aangeboden of gaan zelf op zoek. Niet alle wol is geschikt en het zou zonde zijn dat als je wel goede wol hebt en dat je niet precies weet wat je er mee kan of dat je een zak wol hebt die niet geschikt is. Ik leer je precies waar je op moet letten.
Je hoeft geen opslagruimte te hebben, je hoeft ook niet alles zelf helemaal schoon te maken als je dat niet wilt. Je zou, met de juiste materialen, zo aan de slag kunnen gaan.
Kanttekening is wel dat je het leuk vindt om zelf op onderzoek uit te gaan en alleen maakt voor eigen gebruik en verkoop naar je eigen klanten.
Heb je interesse in deze prachtige cursus, dan kan je contact met mij opnemen, dan plannen we een datum in. Je hoeft geen model mee te nemen. 

Belangrijk:
De cursussen / behandelingen van Wikkelcare zijn nooit een vervanging voor een bezoek aan een arts.
Twijfel je bij bepaalde klachten stuur je klant dan altijd door naar een arts voor een diagnose.
Wikkelcare is op geen enkele manier verantwoordelijk voor jou behandelingen en voor de producten die jij gebruikt.
Ondanks alle zorgvuldigheid waarmee dit concept tot stand is gekomen blijf jezelf verantwoordelijk voor hoe jij dit toepast in jouw praktijk en afstemt op jouw cliënt. Niet alle kruiden kunnen bij iedereen veilig worden ingezet, houd hier rekening mee en zoek alles goed uit. Wikkelcare is op geen enkele manier verantwoordelijk of aansprakelijk te stellen.

 

Scroll naar top