Cursussen

Wat kan je allemaal op deze pagina vinden? 
– Wikkelintroductie
– Ghara wikkelcursus
– Therapeutische borstwikkel 
– Therapeutische handwikkel
– Therapeutische voetwikkel
– Therapeutische wikkeling bij overprikkeling, HSP, ADD, ADHD, Autisme
– Wikkelcare en de kracht van de natuur
– Baarmoeder Cacao Ceremonie
Wikkelintroductie: 70- excl. btw (84,70 incl. btw)
Lijkt het je wat om zelf met wikkels te werken of wil je een aanvullende wikkelwijscursus doen  maar wil je het wikkelen eerst zelf ervaren en beleven, zodat je op basis van jouw eigen ervaring je klanten kunt vertellen wat het wikkelen te bieden heeft? Dan is de 2 uur durende Wikkelintroductie echt wat voor jou. 
Hierbij onderga je een wikkelbehandeling van ongeveer 45 minuten. Je krijgt informatie over het wikkelen, we bespreken hoe je het wikkelen kan integreren in jouw praktijk/salon en wat je nodig hebt om het in te zetten. Met deze laagdrempelige kennismaking kan je makkelijker de keus maken om de wikkelcursus te gaan volgen zodat jij ook deze prachtige complementaire en therapeutische behandeling kunt gaan geven en de basis hebt gelegd richting complementaire behandelingen. Wil je je graag om laten scholen tot wikkelspecialist dan is dat mogelijk als je een basis massage cursus hebt gedaan en een medische basiskennis opleiding.
Wikkelcare behandelingen zijn bij iedere praktijk en met elke werkwijze te integreren. Wikkelcare is merkonafhankelijk dus we kijken naar de mogelijkheden van jouw praktijk en merk van dat moment. Wil je de cursus volgen met je eigen productlijn dan kan je die met de cursus meenemen. Ik laat je wel kennismaken met wat er nog meer voor mogelijkheden zijn als aanvulling.
Als je een idee wilt hebben hoe je het kan integreren, kijk dan op de website van mijn praktijk Huid en Kruid
Wil je een afspraak maken hiervoor mail dan naar info@wikkelcare.nl. 
Informatie over de lessen:
Elke wikkelcursus wordt gegeven in Zwolle . We beginnen om 10.00. Ben je alleen dan regel je je eigen model (m.u.v. de therapeutische hand- en voetwikkel en de kracht van de natuur) en eindigen we om 13.00. Voorkeur is cursus met 2 cursisten zodat je zelf ook model kan liggen en alles zelf kan ervaren. De cursus is dan tot 17.00. De lessen zijn  inclusief lunch en schrijfmateriaal. 
Je krijgt de uitwerking van de les met alle informatie en de gebruikte kruiden digitaal op het moment dat je hier bent zodat we alles via de telefoon kunnen doornemen. Deze link is alleen voor jou en mag niet gedeeld worden. 2 weken voor de les krijg je factuur, deze graag voor de les voldoen.
Voorwaarden vermelding website Wikkelcare:
Na de cursus kom je niet automatisch op de website als wikkelcursist. Je kan de wikkelbehandeling na de cursus toepassen en ermee werken. Wil je toch op deze website als wikkelspecialist met bijbehorende specialialiteit vermeld worden dan kan je ervoor kiezen om een maand lang ondersteuning te krijgen om te zorgen dat je het wikkelen goed onder de knie krijgt en het kan gaan integreren in jouw eigen praktijk. Dit geldt alleen voor de wikkelcursussen gegeven in Zwolle. 
Hoe ziet dit eruit?
In de maand aansluitend aan de cursus en bij aankoop van de bijbehorende wikkelproducten ga je minimaal 8 wikkelbehandelingen doen en van 6 behandelingen ga je een (kort)verslag schrijven. Elk verslag mail je naar mij en ik probeer deze binnen 24 uur te bekijken en te beantwoorden. Alles waar je tegen aan loopt gaan we bespreken zodat je het de volgende keer kan toepassen. Na deze maand heb je het aardig geïntegreerd in jouw praktijk en mag je je wikkelspecialist van dat onderdeel noemen. Ik stuur je het certificaat toe en je wordt toegevoegd als wikkelspecialist op deze site. Voor deze ondersteuning en een jaar lang vermelding op deze website vraag ik een vergoeding van 31 euro (37,51 incl. btw). 
Ghara Wikkelcursus: 199,-  exclusief BTW en producten (240,79 incl. btw)
Op deze dag leer je alles over de basis van het wikkelen:
– droogwikkelen (over de kleding heen wikkelen)
– het integreren van het wikkelen in jouw praktijk
– het verlichten van darmklachten (bijvoorbeeld prikkelbaar darm syndroom) en onverklaarbare buikpijnen (psychosomatische klachten)
– klaarmaken en aanbrengen gemberwikkel (opheffen blokkades, verwarmend, ontgiftend, stimuleert de doorbloeding, helend)
– inbakeren
Data 2023: donderdag 19 januari – dinsdag 21 februari – donderdag 23 maart – maandag 17 april – woensdag 17 mei – vrijdag 16 juni.
Bij aanmelding graag voorkeursdatum opgeven en reservedatum.
Aanmelden kan via onderstaande link. 
Aanmelden Ghara wikkelcursus  Zwolle
Wil je liever alleen de handen of voeten leren met alles wat erbij hoort? Of alleen het wikkelen van de borsten?Of wil je je verder verdiepen in wat er nog meer mogelijk is met de wikkels? Lees dan verder.

 
Therapeutische borstwikkel: 199,- excl. btw en producten (240,79 incl. btw)
Je leert het aanleggen van een basiswikkel voor de borsten met verschillende kruiden. Elk kruid heeft zijn eigen toepassing zoals lymfeafvoer of ontspanning maar ook voor het hart op alle nivo’s.

 Wat leer je allemaal:
–  aanleggen droge therapeutische borstwikkel 
–  aanbrengen kruidenwikkelwikkel voor lymfeafvoer
–  aanbrengen kruidenwikkel voor hartontspanning, 
–  bereiden en aanleggen van kruiden- en oliecompressen voor o.a. cystes, PMS, mastopathie, fibroadenoom, lymfestagnatie, borstontsteking, (oudere) littekens
–  maken van een tinctuur voor littekens
– uitleg over de verschillende kruiden die we hierbij inzetten
Belangrijk: Deze therapeutische borstwikkel is GEEN vervanging voor een bezoek aan de arts bij problemen. Bij een door de arts gestelde diagnose kan je wel mooi ondersteunend werken. 
De Ben je geregistreerd Vlow®borstweefsel therapeut? Dan krijg je 10% korting op deze cursus. 
Cursusdata 2023: maandag 16 januari – woensdag 15 februari – dinsdag 21 maart – dinsdag 25 april –  maandag 15 mei – woensdag 14 juni.
Bij aanmelding graag voorkeursdatum opgeven en een reservedatum. 

Therapeutische handwikkel 199,- excl. btw en producten (240,79 incl. btw)
Prachtige aanvulling voor o.a. masseurs, schoonheidsspecialistes, palliatieve zorg, oncologische zorg, dialysezorg, thuiszorg. Je leert hier al een stukje complementair werken. 
In deze cursus leer je alles over:
– het integreren van het wikkelen van handen in jouw praktijk
– leren masseren met de Woolie
– het verlichten van neuropathie ten gevolg van o.a. diabetes, dialyse of chemo
– maken van een balsem voor massage bij neuropathie
– het verlichten van pijn bij handreuma
– hitteafvoerend compres
– verwarmend compres
– uitleg over de verschillende kruiden die we hierbij inzetten
Deze module is voor iedereen te volgen, maar je wordt niet als wikkelspecialist toegevoegd op de website. 
Cursusdata 2023: donderdag 23 januari – dinsdag 28 maart – woensdag 24 mei 
Graag bij aanmelding voorkeursdatum opgeven en reservedatum.

Therapeutische voetwikkel 199,- excl. btw en producten (240,79 incl. btw)
Prachtige aanvulling voor o.a. pedicures, voetreflextherapeuten, masseurs, schoonheidsspecialistes, palliatieve zorg, oncologische zorg, dialysezorg, thuiszorg. Je leert hier al een stukje complementair werken. 
In deze cursus leer je alles over:
– het integreren van het wikkelen van de voeten in jouw praktijk
– het verlichten van neuropathie ten gevolg van o.a. diabetes, dialyse of chemo 
– voetreuma
– leren masseren met de Woolie
– aanleggen en maken van balsemcompres bij eelt 
– warmtecompres voor de voeten
– detoxcompres voor de voeten
– uitleg over de verschillende kruiden die we inzetten
Deze module is voor iedereen te volgen, maar je wordt niet als wikkelspecialist toegevoegd op de website. 
Cursusdata 2023: vrijdag 24 februari –  donderdag 27 april –  dinsdag 20 juni
Graag bij aanmelding voorkeursdatum opgeven en reservedatum.

Therapeutische wikkelingen bij overprikkeling, HSP, ADD, ADHD, Autisme
199,- excl. btw en producten (240,79 incl. btw)
Deze les is speciaal ontwikkeld voor volwassenen en kinderen die snel overprikkeld zijn. In deze les ligt de nadruk op het begrenzen van het lichaam, aarden, ontprikkelen, verwarmen, ontspannen. We laten het lichaam helemaal tot rust komen, en leren deze doelgroep hoe ze zich kunnen afschermen en binnen binnen kunnen houden en buiten buiten. 
In deze les leer je o.a. de Woolie in te zetten, verschillende voetwikkelingen met compressen, het klaarmaken van verschillende kruidencompressen en oliën, aanbrengen van zonnevlechtcompres en inbakeren.

 

 Wikkelcare en de kracht van de natuur 
Wikkelcare Kruidenleer.
Meer informatie volgt binnenkort.

Belangrijk:
De cursussen / behandelingen van Wikkelcare zijn nooit een vervanging voor een bezoek aan een arts.
Twijfel je bij bepaalde klachten stuur je klant dan altijd door naar een arts voor een diagnose.
Wikkelcare is op geen enkele manier verantwoordelijk voor jouw behandelingen en voor de producten die jij gebruikt.
Ondanks alle zorgvuldigheid waarmee dit concept tot stand is gekomen blijf jezelf verantwoordelijk voor hoe jij dit toepast in jouw praktijk en afstemt op jouw cliënt. Niet alle kruiden kunnen bij iedereen veilig worden ingezet, houd hier rekening mee en zoek alles goed uit. Wikkelcare is op geen enkele manier verantwoordelijk of aansprakelijk te stellen.
Baarmoeder Cacao Ceremonie 
Een prachtige ceremonële behandeling met een sjamanistische insteek. Deze ceremonie helpt je om toegang te krijgen tot jouw kennis die diep in je baarmoeder opgeslagen ligt.
De baarmoeder staat symbool voor jouw Heilige Ruimte, waar zich krachtige en pure scheppingsenergie bevindt. Een baarmoeder die zuiver is kan pure energie laten vloeien en weet hoe ze jouw verborgen vrouwelijke krachten kan omzetten in vrouwelijke wijsheid en creativiteit. Maar helaas is die verbinding bij veel vrouwen verloren gegaan door wat ze hebben meegemaakt in hun leven. Met deze ceremonie kan je op een liefdevolle manier het contact met je baarmoeder en jouw eigen vrouwelijke krachten herstellen.

Dit is een pakket met een uitgebreide schriftelijke uitleg en visualisatie en alle producten die nodig zijn. Je kan dit gewoon thuis leren en hoeft hiervoor niet naar Zwolle te komen. Dit pakket is 177,- (211,75 incl)
Wil je graag op de hoogte gehouden worden van alle ontwikkelingen? Stuur dan een mail naar info@wikkelcare.nl
Scroll to Top