Praktijkbenodigdheden

Wikkelcare heeft ook een duurzame natuurlijke productlijn en Kruidenkracht kaarten ontwikkeld om je werkzaamheden in je praktijk op een natuurlijke manier te ondersteunen. Heb je interesse in onderstaande producten neem dan contact op met info@wikkelcare.nl
Kruidenkracht Kaartenset:
De fysieke werking van een kruid m.b.t. het wikkelen, hoe je het in de wikkelingen kan gebruiken maar ook voor huidverzorging. Daarnaast ook veel praktische tips waarmee je het wikkelen nog meer kan ontwikkelen, integreren en vereenvoudigen. Ook staan er bij sommige kruiden wat eenvoudige recepten om een massage-emulsie te maken. Op de achterkant een foto hoe het kruid eruit ziet. Met al deze kruiden werk ik zelf ook veel in mijn eigen praktijk. De meeste kruiden zijn in Nederland in het wild te oogsten en makkelijk in je eigen (kruiden)tuin te houden. Er zijn meerdere kruiden met dezelfde werking, ook in verschillende seizoenen. 
De “Klacht en Kruid” schema’s kan je zelf helemaal invullen en kruisjes zetten zodat je in één opslag kan zien welk kruid het beste past bij welke klacht of situatie. De set bevat 21 Kruidenkracht kaarten en 2 klacht en kruid kaarten. Je krijgt het geleverd in een handig bakje. Wil je graag leren werken met de Wikkelcare methode, dan is deze set i.c.m. de Bayou (zie pagina “Therapeutische wikkels”) en een compres startset een heel mooi begin zonder dat je daar een aanvullende Teaching voor hoeft te volgen. 
Er zijn 6 aanvullende kruiden voor (stinkende gouwe, madelief, kaasjeskruid, vrouwenmantel, bijenkorfje, bijvoet). Ook heb ik in deze kaarten verwerkt hoe je hydrolaten, bloesemremedie, speciale extracten en verse tincturen kan maken. Er zijn losse kaarten voor het maken van oogsten en verschillende manieren van maceraten, verschillende basisoliën en het maken van verschillende soorten balsems voor het verwerken van je gemaakte producten. Met deze kaarten kan je zelf aan de slag en heb je hier geen Teaching meer voor nodig. 
De kaarten zijn als set aan te schaffen of los:
Basis Kruidenkracht kaartenset: 79,- excl. btw (95,59 incl. btw)
Losse kaarten: 4,- excl. btw (4,84 incl. btw)
Zie voor speciale aanbieding “Verwerken van kruiden” bij het kopje cursussen.

 

Compressen: Prijzen variëren
Oliecompressen of kruidencompressen van biologisch katoen, met en zonder wol in duurzaam opwarmzakje. Verschillende maten, verschillende kleuren.
Kruidenkruikjes: Prijzen variëren 
Biologisch en organisch gevormde kruidenkruikjes (voorheen warmtepads). Er zijn verschillende thema’s, zoals de maandstondenpad, buikontspanner, hartontspanner,  oogontspanner, voetenwamers, handenwarmers, schouderwarmers, vrouwenbedding (deze kan je aan elkaar knopen om bijvoorbeeld rond een zwangere buik te leggen). De kruiden hebben elk een eigen (energetische) werking en in sommige kruidenkruikjes zitten ook edelsteentjes. De kruidenkruikjes kan je opwarmen au bain marie (een lege hotstonebak), aan een kruik of aan de Wollebowl. Natuurlijk kan je ze ook op de radiator leggen.

De Wollebowl:
Klein 77,- (93,17 incl btw) 
Groot 99,- (119,79 incl btw)
De Wollebowl ondersteunt een duurzame en natuurlijke manier van werken en is gemaakt van biologisch katoen en wol, verder niks. Het is ontwikkeld om kruideninfusie’s in te maken, edelstenen in op te warmen, maar ook om oliecompressen en wikkels aan op te warmen. Op de foto zie je kleine versie met een 750ml weckpot. Hier zit een  kruidenbol en een houten onderzetter bij. Er is ook een grote Wollebowl, met 2 x 1,8 liter compresbakken. Hier zitten 1 houten en 1 kurken onderzetter bij zodat je ze op elkaar kunt zetten. Deze is ook perfect als compresbak voor schoonheidsspecialistes. Het water blijft lang warm door het isolerende effect van de wol en heeft verder dezelfde mogelijkheden als de kleine variant. 

Wollen knierol: 99,- (119,79 incl btw)
Volledig wollen knierol, gemaakt van een pure vacht. Heerlijk zacht en voelt aangenaam en warm. Omdat de wollen knierol alleen pure wol bevat is deze heel flexibel en ook te gebruiken bij ondersteuning voor de benen in zijligging. Omdat het echt ambachtelijk werk is om deze rol te maken, zijn niet alle knierollen gelijk. De gemiddeld is de lengte 65-75cm. De wollen knierol wordt geleverd met een biologisch stoffen beschermingshoes. 
Deze vachtrol kan je ook gebruiken als meditatiekussen of yogakussen om op te zitten.
Wil je graag je eigen vachtrol maken? Ook dat is mogelijk. Deze workshop van een dag is inclusief lunch (149- incl. btw). Maximaal 2 personen.
 
Wolkruik: 29,- incl. btw
Biologisch katoen kruikzak gevuld met wol. Omdat het puur natuurlijke producten betreft neem deze wolkruid snel je lichaamstemperatuur aan. Je kan de warme pot van de Wollebowl bovenop deze wolkruik zetten zodat je deze na de wikkelbehandeling op de huid kan leggen. Ook lekker voor thuisgebruik. Thuis kan je deze opwarmen op de radiator of na het koken de warmte pan er een paar minuutjes op zetten (wel een schone doek ertussen). De wol gaat op den duur vervilten maar dat is geen enkel probleem.

De meeste producten worden alleen op bestelling en na betaling gemaakt, houd dus rekening met een levertijd.

Scroll to Top