Anne Tjeenk Willink
In 2008 ben ik begonnen met de opleiding voor schoonheidsspecialiste met als doel wat te kunnen betekenen voor mensen die opgenomen lagen in het ziekenhuis. Ik werkte al 20 jaar in het ziekenhuis en ik wilde graag op een andere manier mensen de aandacht geven en helpen. Ik wist precies wat ik wilde, maar nog niet hoe ik dat moest vormgeven. Tijdens mijn opleiding als schoonheidsspecialiste kreeg ik de mogelijkheid om op de dialyse afdeling van het ziekenhuis aan de slag te gaan en mensen tijdens de dialyse al een heerlijk ontspannen gezichtsbehandeling mogen geven. Ook masseerde ik veel voeten en handen vanwege de neuropathie die optrad door de dialyse. De reacties van de patiënten waren hartverwarmend en vooral de hand- en voetmassages hadden ontzettend veel effect. Elke pauze van mijn werkdag ging ik weer daarheen om met name de voeten te masseren van mijn vaste patiënt wat hem een enorme verlichting gaf. Ook was ik veel bezig met huidverzorging bij mensen met kanker en mensen die opgenomen lagen even lekker te verwennen met een gezichtsbehandeling of een massage. Ik leerde daar de effecten van de behandelingen, hoe belangrijk het was om met natuurlijke producten te werken maar ook om je behandeling aan te passen aan degene die je behandelt voor het meest optimale resultaat.
6 Jaar geleden ben ik gevraagd om handmassages te geven op de polikliniek Reumatologie in het kader van Wereld Reumadag. Dit doe ik nog steeds elk jaar met ontzettend veel plezier. Bij de laatste Wereld Reumadag ben ik in contact gekomen met een Sclerodermie patiënte en daar is het allemaal mee begonnen. Haar verhaal was zo heftig! De reumatologie consulente vertelde mij daar nog veel meer over en ik dacht: Hier moet ik wat mee!  Ik belde Barbara van Bashya op en vroeg: “Heb je zin in een leuk project met mij?”  Zo is de eerste Bashya Complementaire behandeling ontstaan, de Suk-ja. Ook ga ik mij meer verdiepen in hoe ik, naast de medische zorg, verschillende aandoeningen en ziektebeelden kan helpen te verlichten met wikkelen wat patiënten ook thuis zelf kunnen toepassen. Nu ben ik ook met andere therapeuten wikkelwijsbehandelingen aan het ontwikkelen.
Nu, 10 jaar na het starten van de opleiding heb ik mijn weg gevonden. Deze weg was niet altijd makkelijk. Eind 2018 heb ik een antroposofische wikkelcursus gevolgd en hier mijn eigen concept van gemaakt: Wikkelcare.
Deze prachtige ondersteunende zorg op deze manier is nieuw en vanuit een nieuwe invalshoek:  De holistisch en complementair (schoonheids)wikkelspecialist Alle kennis die ik heb opgedaan via de vele cursussen, maar ook de vele kennis die ik heb opgedaan tijdens mijn werk in het ziekenhuis, heb ik nodig gehad om dit te kunnen realiseren.  
Wikkelcare is laagdrempelig en toegankelijk voor iedereen die de wikkelcursus wil volgen maar ook voor mensen die de wikkelbehandelingen willen ondergaan bij een aangesloten wikkelspecialist of thuis.

 

 

Scroll to Top