Therapeutische wikkels

Wat is een therapeutische wikkel en wat doet het?
De therapeutische wikkel, ook wel  Ghara genaamd wat huis of schuilplaats betekent, is een lap stof gemaakt van biologisch katoen welke samen met pure schapenwol en prachtige energetische oliën of biologische kruiden en om het lichaamsdeel wordt gewikkeld waar de klacht zich bevindt. Daardoor wordt de aandacht bevestigd op het te helen gebied waar je eigenlijk liever geen aandacht aan wilt besteden. Het is een positieve benadering van een lichaamsdeel wat veel aandacht nodig heeft om te helen. Ook prachtig te combineren met de Wikkelcare warmtepads.
Een wikkel geeft het cocongevoel. Ze omhult je met liefde, warmte, geborgenheid en rust met als doel het verzachten of verlichten van lichamelijke en emotionele ongemakken en pijnklachten.
De wikkel wordt rechtstreeks op de huid gedragen voor het beste resultaat. Als de wol toch iets kriebelt, kan de wikkel binnenstebuiten gedragen worden. De voorbeeldfoto’s en instructiefilmpjes zijn gemaakt met de wikkel over de kleding.
Zo wordt het zelfhelend vermogen van het lichaam gestimuleerd en op deze manier geeft het ook ondersteuning aan medische behandelingen die gericht zijn op genezing.
De wikkel is geschikt voor thuis en in het ziekenhuis ter ondersteuning bij medische zorg, bij een traject voor IVF, acupunctuur, voetreflexbehandelingen, psycholoog, fysiotherapeut, etc.
De wikkels zijn ook (met of zonder aanvullende producten) in te zetten bij klachten waar geen medische zorg voor nodig is, zoals gewrichtsklachten of buikklachten, menstruatieklachten, inwendige kou, eelt aan de hak, droge en schrale handen of stressgerelateerde klachten.
De wikkels zijn ontworpen en handgemaakt door Anne Tjeenk Willink van Wikkelcare. Alle materialen die gebruikt worden zijn met zorg gekozen en uitgetest. Bij zorgvuldig en juist gebruik gaat de wikkel lang mee. Bijgevoegd in elke wikkel zit een wasinstructie. Het kan zijn dat de naam van het schaap vermeld staat bij de wol. De wol, wolbed of wolmat kunnen los bijbesteld worden. Ook is het mogelijk verlengbanden voor de wikkels bij te bestellen om de wikkels zo optimaal mogelijk te kunnen gebruiken.
Allergie voor wol of wolvet?
Sommige mensen zijn allergisch voor wol. Zo gauw ze een wollen trui aan hebben krijgen ze uitslag en jeuk. Die wol is chemisch gereinigd en geverfd waardoor de wol krimp krijgt. Dit zijn hoekjes in de draad wat irritatie geeft. De wol die Wikkelcare gebruikt heeft dit niet. Bij mensen met een wolallergie ontstaat geen reactie op deze wol. Twijfelt u, probeer dan eerst een plukje wol uit op de huid van uw onderarm.
Voor wolvet geldt hetzelfde verhaal. Wolvet is een natuurlijk vet dat geproduceerd wordt door het schaap. Bij Wikkelcare wordt de wol gebruikt in zijn puurste vorm, namelijk rechtstreeks van het schaap. Puur wolvet rechtstreeks van het schaap lijkt in samenstelling  sterk op ons eigen huidvet. Wolvet trekt goed in de huid en heeft een helende, antibacteriële en verzachtende werking. Het houdt de warmte van het lichaam goed vast. De lanoline (zo wordt wolvet ook wel genoemd) die je in de winkel koopt is vermengd met water en middels een chemisch proces aan de wol onttrokken. Vervolgens wordt het gereinigd, geraffineerd en verwerkt tot crème. Hierdoor ontstaat vaak de allergische reactie.
De wol die door Wikkelcare gebruikt wordt komt van een schaapskudde uit Gelderland. Deze worden met hart en ziel verzorgd. De wol is onbespoten, verfvrij en zo van het schaap. Puurder dan dit is er niet! Deze ongewassen wol wordt gebruikt voor het wolbed. Uiteraard cruelty free.
Puur, regiogebonden en duurzaamheid staan dan ook centraal bij Wikkelcare.
Klik op de foto voor het schapenscheerfilmpje van de Solognote Schaapskudde uit Gelderland waar ik mee heb geholpen. Zo kan ik mijn eigen wol uitgekiezen.

Anne van Wikkelcare wast zelf wol (die niet puur gebruikt kan worden) op geheel natuurlijke wijze met een koude zeepkruidinfusie (een wilde plant welke al in de oudheid werd gebruikt om wol mee te wassen). Hierdoor wordt het meeste vuil eruitgehaald maar het wolvet blijft zoveel mogelijk behouden. Dit noemen we de wolmat.
Alle voordelen op een rijtje:
– Helpt bij emotionele en fysieke ongemakken
– Biologische en onbewerkte wol
– Biologisch katoenen stof (GOTS gecertificeerd)
– Geschikt voor mensen met allergieën
– Regionaal product
– Uniek en nieuw concept
Ter ondersteuning bij medische zorg
De wikkels en de wol zijn alleen te bestellen via de wikkelspecialisten. Het is namelijk belangrijk dat u goed uitgelegd krijgt hoe u de alles moet gebruiken. Omdat alles handgemaakt is, kan het voorkomen dat een product niet op voorraad is en nog gemaakt met worden of dat de kleuren van de stoffen afwijken van de foto omdat ze niet leverbaar zijn op dat moment. Voor prijzen kunt u contact opnemen met de wikkelspecialist bij u in de buurt of via info@wikkelcare.nl.

Ook zijn er wikkels om te ontstressen, voor extra warmte, bij menstruatieklachten, maar ook bij endometriose, hoge- of lage rugpijn, na de bevalling, onverklaarbare buikpijn, borstklachten.
Klik hier voor het filmpje van de ontstresswikkel.

Warmtepad
Organisch gevormde hervulbare warmtepad van biologisch katoen gevuld met kruiden. Op dit filmpje leg ik uit wat het precies is, hoe je het kan verwarmen en hoe je hem kan gebruiken. Ook prachtig te combineren met de wikkels of als ondersteuning bij pijnlijke menstruatie.
Scroll naar top