Therapeutische wikkels

De therapeutische wikkel, de Ghara, is een wikkel gemaakt van biologische katoenen lappen welke samen met prachtige energetische oliën, biologische kruiden en pure schapenwol om het te behandelen lichaamsdeel wordt gewikkeld. Een wikkel geeft het cocongevoel en brengt de focus aan daar waar het nodig is. Ze omhult je met liefde, warmte, geborgenheid en rust. Het werkt regulerend op alle facetten van het mens-zijn en heeft als doel het verzachten of verlichten van lichamelijke en emotionele ongemakken en pijnklachten. Het is ook geschikt ter ondersteuning bij medische zorgvoor thuisgebruik of in het ziekenhuis. De wikkels zijn ontworpen en handgemaakt door Anne Tjeenk Willink van Tjeenkies. Alle materialen die gebruikt worden zijn met zorg gekozen en uitgetest. Bij zorgvuldig en juist gebruik kan de wikkel lang mee gaan. Bijgevoegd in elke wikkel zit een wasinstructie. Het kan zijn dat de naam van het schaap vermeld staat bij de wol. De wol, wolbed of wolmat kunnen los bijbesteld worden. Ook is het mogelijk verlengbanden voor de wikkels bij te bestellen om de wikkels zo optimaal mogelijjk te kunnen gebruiken. 

Wilt u graag weten welke wikkel en aanvullende producten het beste aansluiten op uw klachten?  
Stuur dan een mail naar info@wikkelcare.nl. Uiteraard kunt u ook mailen naar de wikkelspecialist bij u in de buurt. 

Allergie voor wol of wolvet?
Sommige mensen zijn allergisch voor wol. Zo gauw ze een wollen trui aan hebben krijgen ze uitslag en jeuk. Die wol is chemisch gereinigd en geverfd waardoor de wol krimp krijgt. Dit zijn hoekjes in de draad wat irritatie geeft. De wol zo van het schaap of 1 keer gewassen met wasnoten heeft dit niet. Bij mensen met een wolallergie ontstaat geen reactie op deze wol. Twijfelt u, probeer dan eerst een plukje wol uit op de huid van uw onderarm.
Voor wolvet geldt hetzelfde verhaal. Wolvet is een natuurlijk vet dat geproduceerd wordt door het schaap. Bij de wikkeltherapie wordt de wol gebruikt in zijn puurste vorm, namelijk rechtstreeks van het schaap. Puur wolvet rechtstreeks van het schaap lijkt in samenstelling  sterk op ons eigen huidvet. Wolvet trekt goed in de huid en heeft een helende, antibacteriële en verzachtende werking. Het houdt de warmte van het lichaam goed vast. Het wolvet of de lanoline die je in de winkel koopt is vermengd met water en middels een chemisch proces aan de wol onttrokken. Vervolgens wordt het gereinigd, geraffineerd en verwerkt tot crème. Hierdoor onstaat vaak de allergische reactie. De wol die door ons gebruikt wordt  komt van een van schaapskudde uit Overijssel. Deze worden met hart en ziel verzorgd. De wol is onbespoten, verfvrij en zo van het schaap. Puurder dan dit is er niet! Deze ongewassen wol wordt gebruikt voor het wolbed.
Ook gebruiken we wol welke 1x op geheel natuurlijke wijze gewassen is met biologische wasnoten (noten van de zeepnotenboom, de schillen ervan worden in India al eeuwenlang gebruikt bij het doen van de was). Hierdoor wordt het meeste wolvet er uitgewassen. Dit noemen we de wolmat. De wolmat XL komt van een schaapskudde uit Drente.
De wol  wordt rechtstreeks op de huid of op het tinctuur- of oliecompres of kruidendoek geplaatst.
Vragen of bestellingen:
Voor vragen en bestellingen mail naar info@wikkelcare.nl , stuur een appje of neem contact op met de wikkelspecialist in uw omgeving. Graag daarbij aangeven welk product u wilt. U ontvangt een factuur via de mail en na betaling wordt het pakket verstuurd. Voor het verzenden wordt 6,95 in rekening gebracht, vanaf 75,- is het verzenden gratis. Een brievenbuspakket is 4,95. Uit milieu-overwegingen hergebruik ik dozen voor verzending.
Wikkelproducten:

Basiswikkel gemaakt van biologisch katoen inclusief wolbed en biologisch katoenen gaas voor olie of tinctuur. 
Maat S: 29,95
Prachtig in te zetten met aanvullende producten bij  hand- en polsgerealteerde aandoeningen zoals reuma, RSI, maar ook bij  schouderklachten, elleboogklachten zoals tennis- of golfarm, bij kloven aan de hak. Deze maat is ook geschikt voor buikkrampjes bij baby’s gecombineerd met speciale olie.
Voor gebruik thuis en in de salon.
Lengte ± 1 meter, breedte ± 13 cm.  
Maat M: 44,95
Met aanvullende producten bij (reumagerelateerde) gewrichtsklachten aan knieën, heupen, onderrug.
Ook fijn voor de onderbuik bij bijvoorbeeld stress of menstruatieklachten. Deze maat is ook geschikt voor buikpijn bij kleine kinderen gecombineerd met speciale olie. Voor gebruik thuis en in de salon.
Lengte ± 2.25 meter, breedte ± 19 cm.
Maat L: 79,95
Bij buik- en rugklachten, zoals darmproblemen en onverklaarbare buikpijn. Ook zijn er prachtige oliën beschikbaar ter ondersteuning van psychische trauma’s die vastzitten in de buik.
Voor thuisgebruik.
Lengte ± 3.50 meter, breedte ± 40 cm. 

 

De comfi-wikkel is een verfijndere en uitgebreidere versie van de basiswikkel. Deze wikkel heeft een groter formaat en bevat meer wol waardoor hij warmer is en meer omarmt.
Hij is gemaakt van biologisch katoen, inclusief groter wolbed en biologisch katoenen gaas voor olie of tinctuur.
Maat S: 59,95
Deze is makkelijk om te doen en is geschikt voor de handen en wat kleinere voeten.
Uitgevouwen ook geschikt voor elleboog, schouder, knie.
Voor gebruik thuis en in de salon.
Lengte wikkel ± 1.50m , breedte ± 16cm 
Maat M: 74,95
Mooi bij koude voeten als gevolg van doorbloedingsstoornissen en bij neuropathie.
Uitgevouwen geschikt voor  knie, heup, schouder.
Voor gebruik thuis en in de salon.
Lengte wikkel ± 2.00m , breedte ± 19cm.
Verlengset van 2 banden voor basiswikkel maat S + M: 7,95
1 van 20cm en 1 van 30 cm
Verlengset van 2 banden voor basiswikkel maat M + L +
comfi wikkel S + M: 14,95
1 van 50cm en 1 van 1m
Professionele buik- en rugwikkel voor gebruik in de salon, inclusief wolmat, kruidendoek en oliedoekje.
Extra verleng-verkleinbanden zijn los bij te bestellen.
De kleuren van zowel de wikkels als de banden kunnen variëren, dit is afhankelijk van het aanbod.
Bent u proffesional en wilt u graag met de wikkels gaan werken? Kijk dan bij cursussen.
Handschoen: 29,95
Gemaakt van biologische pluche stof en volledig bekleed met wol aan de binnenkant. Voor extra warmte kan nog extra ongewassen wol worden toegevoegd. Deze is los bij te bestellen.
Geschikt voor mensen met reumahanden om de gewrichten wat soepeler te houden, neuropathie aan de handen, fenomeen van Raynaud of voor mensen die altijd koude handen. Ook zeer geschikt om te dragen tijdens de dialsye tegen koude handen en neuropathie. Voor zowel de linker als de rechter hand geschikt. Ook mogelijk met wolbed. Voor gebruik thuis maar ook in het ziekenhuis.

 
Wolbed: 7,95
Gekaarde, ongewassen, onbespoten en verfvrije wol, zo van het schaap met wolvet voor in de wikkels. Het wolbed zit standaard in de wikkels bij aanschaf. Extra wolbedjes zijn aan te schaffen zodat meerdere gezinsleden de wikkel kunnen gebruiken of als het wolbedje versleten is. 
Bij het juiste gebruik kan het wolbed lang meegaan. Na gebruik even aan de lucht laten drogen en weer terug in het zakje doen, zo blijft de kwaliteit gewaarborgd. Makkelijk op maat te knippen.
Wolmat: 9,95
Gekaarde en op natuurlijke wijze 1 x gewassen en bevat nauwelijks wolvet. Dit heeft dezelfde afmeting als het wolbed in de wikkels.
De wolmat is los te gebruiken bij luieruitslag bij baby’s, in schoenen of bij decubitus. Makkelijk op maat te knippen.
De wolmat kan ook gebruikt worden in combinatie met losse wol die over de wolmat uitgespreid kan worden. 

 

 
Losse wol: 50 gram 7,95
Ongewassen, onbespoten en verfvrije wol, zo van het schaap voor de wikkels maat S en M. Ook voor op de wolmat of als extra vulling voor de handschoen.

Wolmat XL: 29,95
Voor mensen die het altijd koud hebben.,Heerlijk om zo op je buik of rug te leggen voor extra warmte. Kan in de kinderwagen onder het hoeslakentje gebruikt worden voor extra warmte. Ook leuk om als (kraam)kado te geven.
Deze wolmat is vele malen te gebruiken en zal op den duur iets gaan vervilten.  Makkelijk op maat te knippen.
Sukja Tinctuur: 24,95
Harpagoserum: 14,95
De prachtigste eco-bio werkstoffen van planten allemaal ter ondersteuning van de spieren en gewrichten in combinatie met de wikkels. Beide producten bevatten o.a. Duivelsklauw. Dat er met Duivelsklauw buitengewone resultaten te bereiken zijn bij pijnbestrijding is zo’n 250 jaar bekend. Onder de franse fytotherapeuten is Duivelsklauw uitgegroeid tot het middel van eerste keuze bij de behandeling van gewrichtspïjn en reumatische aandoeningen in het algemeen. Te gebruiken op pijnlijke spieren en gewrichten en bij reuma, sclerodermie, jichtklachten, frozen shoulder, hielspoor of tennisarm. 

 

Scroll naar top