Therapeutische wikkels

Wat is een therapeutische wikkel en wat doet het?
De therapeutische wikkel, ook wel  Ghara genaamd wat huis of schuilplaats betekent, is een lap stof gemaakt van biologisch katoen welke samen met pure schapenwol en prachtige energetische oliën of biologische kruiden en om het lichaamsdeel wordt gewikkeld waar de klacht zich bevindt. Daardoor wordt de aandacht bevestigd op het te helen gebied waar je eigenlijk liever geen aandacht aan wilt besteden. Het is een positieve benadering van een lichaamsdeel wat veel aandacht nodig heeft om te helen. Ook prachtig te combineren met de Wikkelcare warmtepads.
Een wikkel geeft het cocongevoel. Ze omhult je met liefde, warmte, geborgenheid en rust met als doel het verzachten of verlichten van lichamelijke en emotionele ongemakken en pijnklachten
De wikkel wordt rechtstreeks op de huid gedragen voor het beste resultaat. Als de wol toch iets kriebelt, kan de wikkel binnenstebuiten gedragen worden. De voorbeeldfoto’s en instructiefilmpjes zijn gemaakt met de wikkel over de kleding.
Zo wordt het zelfhelend vermogen van het lichaam gestimuleerd en op deze manier geeft het ook ondersteuning aan medische behandelingen die gericht zijn op genezing.
De wikkel is geschikt voor thuis en in het ziekenhuis ter ondersteuning bij medische zorg, bij een traject voor IVF, acupunctuur, voetreflexbehandelingen, psycholoog, fysiotherapeut, etc.
De 
wikkels zijn ook (met of zonder aanvullende producten) in te zetten bij klachten waar geen medische zorg voor nodig is, zoals gewrichtsklachten of buikklachten, menstruatieklachten, inwendige kou, eelt aan de hak, droge en schrale handen. 
De wikkels zijn ontworpen en handgemaakt door Anne Tjeenk Willink van Wikkelcare. Alle materialen die gebruikt worden zijn met zorg gekozen en uitgetest. Bij zorgvuldig en juist gebruik gaat de wikkel lang mee. Bijgevoegd in elke wikkel zit een wasinstructie. Het kan zijn dat de naam van het schaap vermeld staat bij de wol. De wol, wolbed of wolmat kunnen los bijbesteld worden. Ook is het mogelijk verlengbanden voor de wikkels bij te bestellen om de wikkels zo optimaal mogelijk te kunnen gebruiken.

Wilt u graag weten welke wikkel en aanvullende producten het beste aansluiten op uw klachten?  
Stuur dan een mail naar info@wikkelcare.nl. Uiteraard kunt u ook mailen naar de wikkelspecialist bij u in de buurt

Allergie voor wol of wolvet?
Sommige mensen zijn allergisch voor wol. Zo gauw ze een wollen trui aan hebben krijgen ze uitslag en jeuk. Die wol is chemisch gereinigd en geverfd waardoor de wol krimp krijgt. Dit zijn hoekjes in de draad wat irritatie geeft. De wol zo van het schaap of 1 keer gewassen met zeepkruid (een plantje wat al in de oudheid werd gebruikt om wol te wassen) heeft dit niet. Bij mensen met een wolallergie ontstaat geen reactie op deze wol. Twijfelt u, probeer dan eerst een plukje wol uit op de huid van uw onderarm.
Voor wolvet geldt hetzelfde verhaal. Wolvet is een natuurlijk vet dat geproduceerd wordt door het schaap. Bij Wikkelcare wordt de wol gebruikt in zijn puurste vorm, namelijk rechtstreeks van het schaap. Puur wolvet rechtstreeks van het schaap lijkt in samenstelling  sterk op ons eigen huidvet. Wolvet trekt goed in de huid en heeft een helende, antibacteriële en verzachtende werking. Het houdt de warmte van het lichaam goed vast. Het wolvet of de lanoline die je in de winkel koopt is vermengd met water en middels een chemisch proces aan de wol onttrokken. Vervolgens wordt het gereinigd, geraffineerd en verwerkt tot crème. Hierdoor onstaat vaak de allergische reactie. 
De wol die door Wikkelcare gebruikt wordt komt van een schaapskudde uit Overijssel en van een schaapskudde uit Gelderland. Deze worden met hart en ziel verzorgd. De wol is onbespoten, verfvrij en zo van het schaap. Puurder dan dit is er niet! Deze ongewassen wol wordt gebruikt voor het wolbed. 
Puur, regiogebonden en duurzaamheid staan dan ook centraal bij Wikkelcare.
Klik op de foto voor het schapenscheerfilmpje van de Solognote Schaapskudde uit Gelderland waar ik mee heb geholpen. Zo kan ik mijn eigen wol uitgekiezen.
Ook gebruiken we wol welke 1x op geheel natuurlijke wijze gewassen is met zeepkruid, dit is een wilde plant welke al in de oudheid werd gebruikt om wol mee te wassen. Hierdoor wordt het meeste wolvet er uitgewassen. Dit noemen we de wolmat.  
Alle voordelen op een rijtje:
  • Helpt bij emotionele en fysieke ongemakken
  • Biologische en onbewerkte wol
  • Biologisch katoenen stof (GOTS gecertificeerd)
  • Geschikt voor mensen met allergieën
  • Regionaal product
  • Uniek en nieuw concept
  • Ter ondersteuning bij medische zorg
De wikkels en de wol zijn alleen te bestellen via de wikkelspecialisten. Het is namelijk belangrijk dat u goed uitgelegd krijgt hoe u de alles moet gebruiken. Omdat alles handgemaakt is, kan het voorkomen dat een product niet op voorraad is en nog gemaakt met worden of dat de kleuren van de stoffen afwijken van de foto omdat ze niet leverbaar zijn op dat moment. Ook is het mogelijk om een wikkel op maat te maken. Neem hiervoor contact op met Wikkelcare. Voor prijzen kunt u contact opnemen met de wikkelspecialist bij u in de buurt of via info@wikkelcare.nl. 
 Welke producten zijn er?

Maat S: 29,95
Bij  hand- en polsgerelateerde aandoeningen zoals reuma, RSI, maar ook bij  elleboogklachten zoals tennis- of golfarm, bij kloven aan de hak
Voor gebruik thuis en in de salon.
Inclusief wolbed en biologisch katoenen gaas voor olie of tinctuur.
In de kleur groen.
Lengte ± 1 meter, breedte ± 13 cm.  
Maat M: 44,95
Bij (reumagerelateerde) gewrichtsklachten aan schouders, knieën, heupen, onderrug. 
Ook fijn voor om de borsten, de onderbuik of onderrug bij bijvoorbeeld stress of menstruatieklachten. Deze maat is ook geschikt voor wat oudere kinderen als buikwikkel. Hiervoor is een verlengband nodig (zie foto wikkel onderbuik). Met en zonder olie te gebruiken.
Voor gebruik thuis en in de salon.
Inclusief wolbed en biologisch katoenen gaas voor olie of tinctuur. 
In de kleuren groen of warm oranje verkrijgbaar.   
Lengte ± 2.25 meter, breedte ± 19 cm.
Verlengbanden:
20 + 30 cm: 7,95
50 + 100 cm: 9,95
Maat L: 59,95 
maat XL
 :  79,95
Voor de buik, rug, heup, onderbuik, borsten. 
Om te ontstressen, voor extra warmte, bij menstruatieklachten, maar ook bij endometriose, hoge- of lage rugpijn, na de bevalling, onverklaarbare buikpijn. Met en zonder olie te gebruiken.
Klik hier voor het instructiefilmpje.
Voor gebruik thuis.  
In de kleuren groen of warm oranje verkrijgbaar.  
L: lengte ± 2.60 meter, breedte ± 27-30 cm.
XL: lengte  ± 3.50 meter, breedte ± 40 cm.
Warmtepad
Organisch gevormde hervulbare warmtepad van biologisch katoen voor kruiden.  
Op dit filmpje leg ik uit wat het precies is, hoe je het kan verwarmen en hoe je hem kan gebruiken. Ook prachtig te combineren met de wikkels. De warmtepads worden standaard geleverd in de groene kleur met kamille en  mungbonen. Er is een linker en rechter pad. Voor gebruik bij handen en voeten is het handig dit aan te geven. Bij het bestellen van 2 pads van dezelfde maat kan je een linker en een rechter krijgen of 2 dezelfde. 
Wil je liever een andere kleur, andere kruiden en/of edelsteentjes toegevoegd? Dan wordt er een toeslag berekend. 
Maat S: 34,95
±21cm lang en 8cm breed
Maat M: 39,95
±31cm lang en 10cm breed
Maat L: 44,95
±34cm lang en 14cm breed
Maandstondenpad: 44,95
als ondersteuning bij de menstruatie.
Koesterpad: 38,-
als ondersteuning bij het rouwen.

 

Zonnekracht en Castorolie:
De kracht en de warmte van de kleur oranje doet denken aan de kracht van de zon maar het is ook de kleur van het tweede chakra. In het binnenste van de zon gebeurt namelijk iets heel bijzonders. De zon is geen vaste materie, maar is continue in beweging is. Hierdoor komen er veel scheikundige processen op gang en door de continue beweging kunnen deze blijven bestaan. De kracht van de castorolie combineert perfect met de prachtige kleur deze wikkel: Het brengt licht in het donker en beweging bij stilstand. In combinatie met de wol en het wikkelen heeft castorolie de kracht om diep in het lichaam door te dringen. De energie die hierbij vrijkomt, zet processen in het lichaam in beweging die vast zijn gelopen. Blokkades kunnen opgeheven worden en vaste processen worden weer omgezet in bewegende processen. Ook de lymfe wordt gestimuleerd om alles wat vrijkomt af te voeren en zo wordt het zelf herstellend vermogen van het lichaam gestimuleerd.
 Klik hier voor het Wikkelcare zelfzorg thuispakket.
 Indicaties voor castoroliepakking:
– Lever “openen” voor zuivering
– Geeft diepe ontspanning
– Verhelpt abnormale baarmoederlijke bloedingen
– Minder pijnlijke menstruatie
– Effectief bij uitblijven zwangerschap, zeker in combinatie met acupunctuur
– Verzachten/verdwijnen van pijn en kramp
– Voorkomen littekenweefsel / verklevingen, ook na een operatie
 
                                                                                         ***
Overnight healing wikkel:  37,95
Voor behandeling van eelt en kloven aan de hak of hielspoor.  Deze wikkel is zo ontworpen dat hij de hele nacht kan blijven zitten zonder dat hij los gaat.  
Ook geschikt voor problemen aan de elleboog  of pols zoals rsi-klachten. Deze kan tijdens het werken achter de computer gedragen worden om de pols maar kan ook ’s nachts om. 
Per 2 stuks, inclusief wolbed.
Lengte ± 1 m , breedte ± 25 cm
Aardewikkel: 79,95
Voor warme voeten. Fijn bij thuiswerken als je veel achter de computer moet zitten of lekker op de bank film kijken. Je kan er ook mee lopen, wel uitkijken bij een gladde vloer.
Ook kan je deze om je handen/armen laten wikkelen door iemand anders waardoor ze ook perfect in te zetten zijn voor professionals, zoals bij lichaamsmassages. De handen koelen dan vaak af. Door de wikkel blijven ze lekker warm, ook te combineren met hotstones of warmtepads. 
Uiteraard kunnen ze ook gecombineerd worden met een balsem, olie of tinctuur bij klachten van bijvoorbeeld reuma, rsi, Raynaud, hielspoor, winterhanden of wintervoeten. 
Hier vind je de instructie voor de handen en de voeten .
Per 2 stuks, inclusief wolbed. 
Lengte ±  1.75 m , breedte ± 18 cm
                                                                                          ***
De baby- en kinderwikkel is gemaakt van hele zachte biologische stof met baby alpacawol. Alpacawol is heel warm, zijdezacht en hypoallergeen en daardoor zeer geschikt voor de tere baby- en kinderhuid. 
De wikkel kan onder de kleding en de luier worden gedragen wanneer je kindje onrustig is, slecht slaapt, overprikkelt is, buikkrampjes heeft, of als hij/zij gewoon extra warmte nodig heeft. De wikkel kan ook gecombineerd worden met inbakeren of olie voor nog meer rust door het buikje zacht te masseren met de klok mee. Kijk hier om te zien hoe je de babywikkel om doet.
Babywikkel met muisjes: 34,95
Lengte ± 0.80cm, breedte ± 22cm
Kinderwikkel warmgeel: 39,95
Lengte ± 1.25m,  breedte ± 22cm
                                                                                          ***
Mondkapje met 3 wolfilters en satijnen draagkoord: 17,95
Niet medisch biologisch stoffen mondkapje met wolfilter. Wikkelcare mondkapjes geven je een omhullend gevoel van veiligheid en geborgenheid. Door het natuurlijke materiaal krijg je het niet benauwd tijdens het dragen. Je ademhaling blijft hierdoor vanzelf laag en rustig. Ook geschikt om buiten te dragen als bescherming bij kou en snijdende wind.
Ze zijn bijzonder geschikt voor mensen die geen gewone mondkapjes kunnen (ver)dragen, bijvoorbeeld als gevolg van hart- en/of longproblemen, paniekaanvallen, claustrofobie. Bovendien hoef je bij dit materiaal niet bang te zijn voor mascné.
Wikkelcare maakt gebruik van een goed passend patroon, waardoor zelfs bij brildragers de brillenglazen niet tot nauwelijks beslaan. Ze zijn door de zachte, elastische katoenen koordjes precies op maat te maken. De stof is voorgewassen op 60 graden en op hoge temperatuur in de droger gedroogd en zal niet meer krimpen bij wassen op 60 graden en op hoge temperatuur in de droger.
Er zijn 2 soorten, een kleinere en een wat grotere en dunnere en dikkere stof. Het gedeelte van het wolfilter bestaat uit 3 lagen stof. Het is erg persoonlijk welke je fijn vindt. Met de dunnere stof ben je beter verstaanbaar, met de dikkere stof moet je misschien iets harder praten, maar wordt je rustiger en heb je meer het gevoel van geborgenheid, lekker in je eigen bubbel. Ook fijn om buiten te dragen bij kou of snijdende wind. Je adem wordt dan niet meer ontnomen.
Bij kortademigheid door hart- of longklachten kan je het beste de dunnere stof nemen.

Het zijn dat dit masker minder geschikt is bij zwaardere lichamelijke werkzaamheden die binnen worden verricht of binnen sporten.
Ook kan je 1 of 2 druppeltjes etherische olie op het wolfilter doen voor extra ontspanning, of voor als je verkouden bent.
                                                                                          ***
Professionele buik- en rugwikkel voor gebruik in de salon/praktijk, inclusief wolmat en kruidendoek.
Extra verleng-verkleinbanden zijn los bij te bestellen.
De kleuren van zowel de wikkels als de banden kunnen variëren, dit is afhankelijk van het aanbod.
Wil jij ook graag met de wikkels gaan werken? Kijk dan bij cursussen.
                                                                                          ***
2 beenwikkels  voor het wikkelen van de benen bij oedeemvorming in de benen bij bijvoorbeeld vaatproblemen of zwangerschap. Ook heel fijn bij lipoedeem, onrustige benen, spataderen, spina bifida of spierblessures in combinatie met gedroogde kruiden, verse kruiden, kruidenolie, serum of tinctuur. Compleet met wolmatjes en kruidendoeken.
Ook geschikt voor professionals in de praktijk/salon.
Lengte ± 3.50, breedte ± 22cm
                                                                                           ***
Handschoen: 29,95
Gemaakt van 100% biologische pluche stof en volledig bekleed met pure wol aan de binnenkant. Voor extra warmte kan nog extra ongewassen wol worden toegevoegd. Deze is los bij te bestellen.

Geschikt voor mensen met reumahanden om de gewrichten wat soepeler te houden, neuropathie aan de handen, fenomeen van Raynaud of voor mensen die altijd koude handen. Ook zeer geschikt om te dragen tijdens de dialyse tegen koude handen en neuropathie. Voor zowel de linker als de rechter hand geschikt.  Voor gebruik thuis, buiten maar ook in het ziekenhuis.
                                                                                          ***
Wolbed: 9,95
Gekaarde, ongewassen, onbespoten en verfvrije wol, zo van het schaap met wolvet voor in de wikkels. Het wolbed zit standaard in de wikkels bij aanschaf. Extra wolbedjes zijn aan te schaffen zodat meerdere gezinsleden de wikkel kunnen gebruiken of als het wolbedje versleten is. Bij het juiste gebruik kan het wolbed lang meegaan. Na gebruik even aan de lucht laten drogen en weer terug in het zakje doen, zo blijft de kwaliteit gewaarborgd. Makkelijk op maat te knippen.  
Wolmat: 11,95
Gekaarde en op natuurlijke wijze 1 x gewassen en bevat nauwelijks wolvet. Dit heeft dezelfde afmeting als het wolbed in de wikkels.
De wolmat is los te gebruiken bij luieruitslag bij baby’s, in schoenen of bij decubitus. Makkelijk op maat te knippen. De wolmat kan ook gebruikt worden in combinatie met losse wol die over de wolmat uitgespreid kan worden. 
Alpacawolbed: 17,95
 1 grote of 3 kleine wolbedjes. Alpacawol is heel warm, zijdezacht en hypoallergeen. Deze wol is van een baby alpaca met de hoogste kwaliteit wol die er is. Zeer geschikt voor de baby- en kinderwikkel. Deze wol is erg kwetsbaar omdat er geen wolvet in zit. Bij gebruik gaat het iets vervilten, dat is normaal. Daardoor wordt de wol iets steviger. 
                                                                                          ***
Wolmat XL: 29,95
Voor mensen die het altijd koud hebben. Heerlijk om zo op je buik of rug te leggen voor extra warmte. Kan in de kinderwagen onder het hoeslakentje gebruikt worden voor extra warmte. Ook leuk om als (kraam)kado te geven.
Deze wolmat is vele malen te gebruiken en zal op den duur iets gaan vervilten. Makkelijk op maat te knippen.
Prijswijzigingen voorbehouden. Op deze website staan altijd de actuele prijzen.
Scroll naar top