Therapeutische wikkels

Wat is een therapeutische wikkel en wat doet het?
De therapeutische wikkel, ook wel  Ghara genaamd wat huis of schuilplaats betekent, is een lap stof gemaakt van biologisch katoen welke samen met pure schapenwol en prachtige energetische oliën of biologische kruiden en om het lichaamsdeel wordt gewikkeld waar de klacht zich bevindt. Daardoor wordt de aandacht bevestigd op het te helen gebied waar je eigenlijk liever geen aandacht aan wilt besteden. Het is een positieve benadering van een lichaamsdeel wat veel aandacht nodig heeft om te helen. Ook prachtig te combineren met de Wikkelcare warmtepads.
Een wikkel geeft het cocongevoel. Ze omhult je met liefde, warmte, geborgenheid en rust met als doel het verzachten of verlichten van lichamelijke en emotionele ongemakken en pijnklachten
Zo wordt het zelfhelend vermogen van het lichaam gestimuleerd en op deze manier geeft het ook ondersteuning aan medische behandelingen die gericht zijn op genezing.
De wikkel is geschikt voor thuis en in het ziekenhuis ter ondersteuning bij medische zorg, bij een traject voor IVF, acupunctuur, voetreflexbehandelingen, psycholoog, fysiotherapeut, etc.
De 
wikkels zijn ook (met of zonder aanvullende producten) in te zetten bij klachten waar geen medische zorg voor nodig is, zoals gewrichtsklachten of buikklachten, menstruatieklachten, inwendige kou, eelt aan de hak, droge en schrale handen of stressgerelateerde klachten.
De wikkels zijn ontworpen en handgemaakt door Anne Tjeenk Willink van Wikkelcare. Alle materialen die gebruikt worden zijn met zorg gekozen en uitgetest. Bij zorgvuldig en juist gebruik gaat de wikkel lang mee. Bijgevoegd in elke wikkel zit een wasinstructie. Het kan zijn dat de naam van het schaap vermeld staat bij de wol. De wol, wolbed of wolmat kunnen los bijbesteld worden. Ook is het mogelijk verlengbanden voor de wikkels bij te bestellen om de wikkels zo optimaal mogelijk te kunnen gebruiken.

De wikkel wordt rechtstreeks op de huid gedragen voor het beste resultaat. Als de wol toch iets kriebelt, kan de wikkel binnenstebuiten gedragen worden. De voorbeeldfoto’s en instructiefilmpjes zijn gemaakt met de wikkel over de kleding.

Wilt u graag weten welke wikkel en aanvullende producten het beste aansluiten op uw klachten?  
Stuur dan een mail naar info@wikkelcare.nl. Uiteraard kunt u ook mailen naar de wikkelspecialist bij u in de buurt

Allergie voor wol of wolvet?
Sommige mensen zijn allergisch voor wol. Zo gauw ze een wollen trui aan hebben krijgen ze uitslag en jeuk. Die wol is chemisch gereinigd en geverfd waardoor de wol krimp krijgt. Dit zijn hoekjes in de draad wat irritatie geeft. De wol die Wikkelcare gebruikt heeft dit niet. Bij mensen met een wolallergie ontstaat geen reactie op deze wol. Twijfelt u, probeer dan eerst een plukje wol uit op de huid van uw onderarm.
Voor wolvet geldt hetzelfde verhaal. Wolvet is een natuurlijk vet dat geproduceerd wordt door het schaap. Bij Wikkelcare wordt de wol gebruikt in zijn puurste vorm, namelijk rechtstreeks van het schaap. Puur wolvet rechtstreeks van het schaap lijkt in samenstelling  sterk op ons eigen huidvet. Wolvet trekt goed in de huid en heeft een helende, antibacteriële en verzachtende werking. Het houdt de warmte van het lichaam goed vast. De lanoline (zo wordt wolvet ook wel genoemd) die je in de winkel koopt is vermengd met water en middels een chemisch proces aan de wol onttrokken. Vervolgens wordt het gereinigd, geraffineerd en verwerkt tot crème. Hierdoor ontstaat vaak de allergische reactie. 
De wol die door Wikkelcare gebruikt wordt komt van een schaapskudde uit Gelderland. Deze worden met hart en ziel verzorgd. De wol is onbespoten, verfvrij en zo van het schaap. Puurder dan dit is er niet! Deze ongewassen wol wordt gebruikt voor het wolbed. Uiteraard cruelty free.
Puur, regiogebonden en duurzaamheid staan dan ook centraal bij Wikkelcare.
Klik op de foto voor het schapenscheerfilmpje van de Solognote Schaapskudde uit Gelderland waar ik mee heb geholpen. Zo kan ik mijn eigen wol uitgekiezen.
Anne van Wikkelcare wast zelf wol (die niet puur gebruikt kan worden) op geheel natuurlijke wijze met een koude zeepkruidinfusie (een wilde plant welke al in de oudheid werd gebruikt om wol mee te wassen). Hierdoor wordt het meeste vuil eruitgehaald maar het wolvet blijft zoveel mogelijk behouden. Dit noemen we de wolmat.  
De wikkels en de wol zijn alleen te bestellen via de wikkelspecialisten. Het is namelijk belangrijk dat u goed uitgelegd krijgt hoe u de alles moet gebruiken. Omdat alles handgemaakt is, kan het voorkomen dat een product niet op voorraad is en nog gemaakt met worden of dat de kleuren van de stoffen afwijken van de foto omdat ze niet leverbaar zijn op dat moment. Voor prijzen kunt u contact opnemen met de wikkelspecialist bij u in de buurt of via info@wikkelcare.nl. 
 Hieronder een kleine greep uit de producten:

Maat S: 24,95
Bij  hand- en polsgerelateerde aandoeningen zoals reuma, RSI, maar ook bij  elleboogklachten zoals tennis- of golfarm, bij kloven aan de hak. Deze wikkel is ongeveer 13cm breed en 1m lang.
Maat M: 39,95
Bij (reumagerelateerde) gewrichtsklachten aan schouders, knieën, heupen, onderrug. 
Ook fijn voor om de borsten, de onderbuik of onderrug bij bijvoorbeeld stress of menstruatieklachten. Deze maat is ook geschikt voor wat oudere kinderen als buikwikkel. Hiervoor is een verlengband nodig (zie foto wikkel onderbuik). Met en zonder olie te gebruiken. Deze wikkel is ongeveer 20cm breedt en 2.25m lang.
Verlengbanden:
20 + 30 cm: 7,95
Maat L: 57,95 
maat XL
 :  74,95
Voor de buik, rug, heup, onderbuik, borsten
Om te ontstressen, voor extra warmte, bij menstruatieklachten, maar ook bij endometriose, hoge- of lage rugpijn, na de bevalling, onverklaarbare buikpijn. Met en zonder olie te gebruiken.
Het instructiefilmpje krijg je bij aanschaf van de wikkel. 
De L is ongeveer 30cm breed en 2.60m lang, de XL is ongeveer 40cm breed en 3.50m lang.
                                                                                          ***
Overnight healing wikkel, per set: 29,95
Voor ontspanning, aarden, heling, bescherming. 
Ook voor ’s nachts als je koude voeten hebt of bij eelt of kloven aan de hak (eventueel met een balsem).
 Aardewikkel. per set 69,95
voor heerlijke warme voeten of handen.
Ook in combinatie met hotstones of warme edelstenen te gebruiken.
Bij klachten als handreuma of neuropathie ook te gebruiken in combinatie met de Woolie

 


Hakwikkel, per set 14,95
Incl dik stuk pure wol met wolvet.
Beenwikkel, per set:
Een wikkelbehandeling van de benen is geschikt bij het vasthouden van vocht, onrustige benen, zwangerschap, spina bifida.
Ook te gebruiken in combinatie met kruidencompressen of oliecompressen.
Woolie 
Een Woolie is een gevilte bal van alleen maar pure wol, wol zo van het schaap met het huidverzorgende wolvet. Omdat het natuurlijk materiaal is zal de Woolie prettig aanvoelen. Wil je liever een Woolie van gewassen wol dan is dat ook mogelijk. De Woolie is ook te gebruiken i.c.m. de wikkels. 
De Woolie is in eerste instantie ontstaan speciaal voor mensen met neuropathie en handreuma, maar inmiddels zijn er een legio van mogelijkheden ontstaan. Zo is deze goed in te zetten bij mensen met autisme, als massage voor de borsten en docolleté, voor hoofdmassage, voetmassage, massage van de meridianen. De Woolie kan zowel op de blote huid als over de kleding gebruikt worden. De mogelijkheden zijn oneindig. De mini-Woolie is heel fijn bij drukpunten en voor de behandeling van littekentjes. De Woolies zijn laagdrempelig voor therapeuten/masseurs om in te zetten in hun praktijk  maar ook voor thuisgebruik is de Woolie heel fijn. 

Woolie en neuropathie:
De Woolie is zeer geschikt om neuropathie aan de handen mee te “masseren”. De woldraadjes prikkelen de zenuwuiteinden van de vingertoppen op een hele zachte manier waardoor pijnklachten verminderen. Hierna kan je desgewenst overgaan tot een (aangepaste) handmassage.
Woolie en handreuma: Omdat de Woolie een mooie grootte heeft en veerkrachtig is, is het een ideale ondersteuning bij handtherapie. Denk hierbij aan stijve gewrichten ’s ochtends in de vingers, klachten van de duimmuis, stimuleren van de grijpfunctie, het herstellen na een handoperatie. Je kan zelf bepalen hoeveel druk je geeft en met welk deel van je hand(en).

Woolie en littekens: De mini-Woolie is perfect om littekens mee te behandelen na een operatie, met of zonder een littekenbalsem of -olie. Je kan hiermee beginnen als de hechtingen eruit zijn en de wond goed dicht is. Gebruik hier altijd een mini-Woolie voor van gewassen wol.
Belangrijk: Gebruik een Woolie van pure wol nooit op een huid met wondjes. Kies dan altijd voor een Woolie van gewassen wol.
De prijs van een Woolie is 16,95 en van de mini-Woolie 7,95.
Alle wikkels zijn ook te combineren met  zelfzorgthuissets. Deze sets bevat producten voor ongeveer 2 weken. 

(Prijs)wijzigingen voorbehouden. 
Scroll to Top