Complementaire zorg

Hoe werkt Wikkelcare in combinatie met complementaire zorg?
Wikkelcare is een therapeutisch wikkelconcept waarbij gebruikt gemaakt wordt van therapeutische wikkelsDeze wikkels werken ondersteunend bij medische zorg zoals behandelingen in het ziekenhuis, fystiotherapeut, voetreflextherapeut, psycholoog, etc.
De wikkels worden om het lichaamsdeel gewikkeld waar de klacht zich bevindt. Daardoor wordt de aandacht bevestigd op het te helen gebied waar je eigenlijk liever geen aandacht aan wilt besteden. Het is een positieve benadering van een lichaamsdeel wat veel aandacht nodig heeft om te helen.  Zo wordt het zelfhelend vermogen van het lichaam gestimuleerd en op deze manier geeft het ook ondersteuning aan medische behandelingen die gericht zijn op genezing.
Ook zijn de wikkels (ook zonder aanvullende producten) in te zetten bij klachten waar geen medische zorg voor nodig is, zoals gewrichtsklachten of buikklachten, menstruatieklachten, inwendige kou, eelt aan de hak, droge en schrale handen. 
De wikkels van Wikkelcare kunnen tijdens de behandeling in de praktijk of salon en thuis worden ingezet bij fysieke klachten of om alleen te ontstressen. Bij deze behandelingen worden speciale en biologische kruiden of oliën gebruikt passend bij de klacht en passend bij u. 
Hoe werkt een behandeling door een wikkelspecialist?
Vrijwel iedere wikkelspecialist zal gebruik maken van de borst-buik-rugwikkel in combinatie met kruiden of olie. Na het aanbrengen van de wikkel is er de mogelijkheid om ingebakerd (ingewikkeld) te worden in flanellen lakens en wollen dekens om zo het lichaam te begrenzen, te omarmen en te koesteren. Het verwarmende en verzwarende effect van de wollen deken geeft een heel geborgen en veilig gevoel zodat alle aandacht uit kan gaan naar naar het te helen lichaamsgedeelte.
E
en korte massage van haar en hoofdhuid (eventueel gecombineerd met een ontspannende gezichtsbehandeling) zorgt ervoor dat het lichaam volledig tot rust kan komen. 
De diepere laag:
Deze behandeling gaat dieper dan je denkt.Het werkt namelijk op de diepere laag. Hier kan je lezen wat er precies in je lichaam gebeurt tijdens het wikkelen.
Behandelingen voor specifieke ziektebeelden: 
Er zijn ook speciale  behandelingen specifiek op een ziektebeeld  Deze behandelingen worden met veel zorg en liefde ontwikkeld met het Wikkelcare concept als basis.
Er is al een complementaire behandeling speciaal voor patiënten met sclerodermie, endometriose, neuropathie en handreuma.
Wilt u ook graag uw klachten verlichten en een wikkelbehandeling ondergaan? Kijk dan bij het kopje wikkelspecialist voor de mogelijkheden bij u in de buurt.Cursussen voor professionals:
Lijkt het je prachtig om op deze manier te gaan werken of ben je al werkzaam in de complementaire zorg? Ben je masseur, natuurgeneeskundig therapeut, acupuncturist, schoonheidsspecialiste met een holistische insteek, of wil je een carrière switch gaan maken en je eigen wikkelpraktijk op gaan zetten?  Kijk bij cursussen of mail dan naar info@wikkelcare.nl.
  
Scroll to Top