Een Woolie is een gevilte bal van alleen maar pure wol, wol zo van het schaap met het huidvezorgende wolvet. Omdat het natuurlijk materiaal is zal zal de Woolie prettig aanvoelen. 
Neuropathie:
De Woolie is zeer geschikt om neuropathie aan de handen te “masseren”. De woldraadjes prikkelen de zenuwuiteinden van de vingertoppen  op een hele zachte manier  waardoor pijnklachten verminderen. Hierna kan je desgewenst overgaan tot een (aangepaste) handmassage. 
Zowel de Woolie als eenvoudige massagetechnieken zijn makkelijk om thuis ook toe te passen. 
Handreuma:
Omdat de Woolie een mooie grootte heeft en veerkrachtig is, is het een mooie ondersteuning bij handtherapie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan stijve gewrichten ’s ochtends in de vingers, klachten van de duimmuis of het stimuleren van de grijpfunctie, het herstellen na een handblessure of handoperatie. Je kan zelf bepalen hoeveel druk je geeft,  met welk deel van je hand of dat je 1 of beide handen gebruikt.
Belangrijjk:
Gebruik een Woolie van pure wol nooit op een huid met wondjes, tijdens een chemokuur of vlak na een operatie. Gebruik dan altijd een Woolie van gewassen wol. 
Scroll to Top