Verlies van je (huis)dier:
Het verlies van een (huis)dier wordt vaak onderschat. Je (huis)dier houdt onvoorwaardelijk van je, is er altijd als je hem of haar nodig hebt en voelt je feilloos aan, ze kunnen spiegelen en zorgen er op tijd voor dat je je rust neemt. Alleen al door ze te aaien kan je al de rust ervaren. Toch komt er een moment dat je afscheid moet nemen van je trouwe (huis)dier. Ze sterven aan ouderdom, ze worden ziek of komen op een andere manier om het leven. Je kan gelukkig tegenwoordig ook voor je huisdier kiezen of je ze laat cremeren of begraven en daar zijn hele mooie initiatieven voor. 
Mijn eigen verlies:
De naam koesterpad had ik al heel lang, maar ik had er nog geen fysieke vorm aan kunnen geven. Tot het moment dat mijn hond Mecks ziek werd, heel erg ziek. Mecks was alles voor mij, mijn maatje. We waren altijd samen, we gingen zo mogelijk overal samen naar toe, samen de kruiden plukken, samen de hele ontwikkeling van Wikkelcare en de overgang van Tjeenkies naar Huid en Kruid doorlopen. Zeker in de beide lockdownperiodes van 2020/2021 gingen we vaak samen op pad, op zoek naar de kruiden. Hij was mijn spiegel, hij zorgde ervoor dat ik tot rust kwam en kon ontspannen. Ik kon aan hem merken als het niet goed met mij ging, dat ik te weinig rust en ontspanning nam. Ook toen de kinderen het huis uit gingen was hij er nog  en voelde ik mij niet alleen.
Ik wilde heel graag nog iets voor hem kunnen doen en heb de koesterpad voor hem en met hem gemaakt. Het was ons laatste project samen. Ik heb de koesterpad gevuld met kruiden, edelstenen, een amulet en mungbonen ter ondersteuning van zijn ziekteproces en wat hij op dat moment nodig had. Helaas heeft de dierenarts niks meer voor hem kunnen doen en hebben we hem na een heel kort en heftig ziekbed van nog geen week uit zijn lijden moeten verlossen.
Rouwen mag:
Mijn leven stond stil en in het teken van diepe rouw. Deze pad, met de energetische werking van de kruiden en het amulet, heeft hem ondersteund in zijn laatste dagen. Nu koester ik de pad en ondersteund het mijn rouwproces. Ik heb er wat haartjes van hem bij ingedaan, verpakt in een stukje stof. Zo is hij toch een beetje bij me. Het was ons laatste project samen. Nu moet ik mijn weg zien te vinden zonder hem.
Wil jij ook graag je overleden (huis)dier koesteren?
Dan kan je die bestellen via de website of wikkelspecialist bij jou in de buurt. De Wikkelcare koesterpads worden geleverd met een kruidenmengsel van mungbonen, maretak, engelwortel en citrien. De pad heeft een symbolische waarde van 38 euro en kan via brievenbuspost verzonden worden, hiervoor wordt 4,50 extra berekend.
Maretak kennen we allemaal van de kerst.  Het geeft bescherming en brengt je samen met de ander. Als je de pad koestert en tegen je aan houdt, zal je op die manier ook altijd samen zijn. Het bijzondere van de maretak is ook nog eens dat het tussen hemel en aarde groeit, het groeit namelijk op een andere boom. De engelwortel brengt rust in je hoofd, kan zorgen voor verbinding met de spirit van je (huis)dier en zorgt dat je weer vertrouwen krijgt in je eigen kracht. Citrien is een verwarmende, zonnige en versterkende edelsteen. De citrien geeft mentale ondersteuning en heeft een gunstige werking op de spijsvertering en het zenuwstelsel.
Er is voldoende ruimte in de pad om nog persoonlijke dingetjes toe te voegen als jij daar behoefte aan hebt. Je kan de pad lasluiten met de koordjes of je kan ervoor kiezen om het dicht te naaien.
En vergeet vooral niet: Rouwen mag, zolang als jij nodig hebt, ook om je (huis)dier. Zorg er alleen wel voor dat je wel de leider blijft in je verdriet en het je niet laat verteren!
De koesterpad is natuurlijk ook in te zetten bij andere vormen van rouw, bijvoorbeeld bij het overlijden van een dierbaar persoon, een miskraam, een persoonlijk tranformatieproces, burnout.
Mecks, hij had als koosnaam Boos (zijn achternaam was Van Bozinga, de naam van zijn fokker). 
5 juli 2012 – 3 augustus 2021 ♥ 
 
Scroll to Top