Elke vrouw heeft wel eens last van haar menstruatie, de één wat meer dan de ander. Dat weeïge gevoel in je onderbuik, de krampen, buikpijn, rugpijn.
De Maandstondenpad (biologische stof) is ontwikkeld om deze klachten te verminderen. Ze is aan de huidkant olijfgroen, de kleur van de natuur, de rust en de ontspanning en is gevuld met biologische kruiden: Gember voor de warmte, mungbonen om de spanning af te voeren en de ontspannende en ontkrampende werking van kamille. De perzikkleurige maansteen verlicht je menstruatieklachten en ondersteunt je cyclus. De pure wol op de pad is zijdezacht en zorgt dat de warmte behouden blijft.
De maansteen kan je bij elke volle maan weer opladen.
Het fijnst is om de pad op te warmen, au bain-marie  of op de radiator, want warmte ontspant nog meer. Leg hem dan op de streek van je baarmoeder rechtstreeks op je huid. De pad neemt uiteindelijk je lichaamswarmte aan en behoudt deze ook, dus het voelt altijd fijn en koesterend.
De maandstondenpad is ook heel fijn voor jonge meiden die tegen hun eerste menstruatie aanzitten of na de bevalling. 
Je kan er een elastisch broekje overheen doen om te zorgen dat de pad blijft zitten, maar een wikkel is nog fijner en zorgt voor nog meer ontspanning, warmte en geborgenheid. Zo kan je er gewoon mee rondlopen en het heeft tegelijkertijd een ontstressend effect.
Hoe de wikkel om te doen? hiervoor de wikkelinstructie van de ontstresswikkel. De pad kan je tussen 2 lusjes vastklemmen.
Voor een diepere werking kan je ook je onderbuik eerst inmasseren met biologische duizendbladolie of kamilleolie.  Deze olie is overal te koop, maar je kan het ook zelf maken van verse kruiden. Beiden groeien in de zomer. 
Pluk verse kruiden (van kamille de kopjes en van duizendblad bloesem, steel en blad en deze klein snijden), stop ze in een schone pot, overgiet met biologische zonnebloemolie en zet het zonder deksel 3 uur op 70 graden in de oven. In de oven af laten koelen gedurende de nacht. Volgende dag zeven en overdoen in een schone fles. Maak niet teveel tegelijk, want olie op basis van verse kruiden bederven sneller. 
Gedurende de klachten kan je van deze kruiden ook thee zetten (zoek wel even uit voor jezelf of deze kruiden veilig zijn voor jou). Zet dan 1 of 2  stengels in een kop heet water (evt. met wat rooibos), laten trekken en zeven of drinken met een theerietje. 1 stengel is meerdere malen op te gieten. Je kan ook extra plukken om te drogen voor de periode dat het niet groeit. 
Scroll to Top