Wat is bodysugaring?

Wat is bodysugaring?
Bodysugaring is ontharen door middel van een suikerpasta en stamt al uit de tijd van Cleopatra. Een oude methode met moderne producten en technieken. Sugar Wellness werkt met de natuurlijke suikerpasta’s van Scandinavian Skin Candy en zijn veilig en geschikt voor iedereen, oud en jong, man en vrouw, elke haarkleur en voor elk lichaamsdeel. Alle pasta’s bevatten Xylitol, een ingrediënt dat de pasta effectiever, hydraterend, antibacterieel, hygiënisch en soepeler maakt. De natuurlijke ingrediënten irriteren de huid niet en veroorzaken geen allergieën.

Wat zijn de grote voordelen?
De pasta wordt koud of lauw gebruikt op een vooraf gereinigde huid. Hierdoor kan de huid nooit verbranden. Ook plakt de suiker alleen op de dode huidcellen en niet op de levende huid. Hierdoor kan je huid nooit beschadigd raken doordat je (net als met hars) een stukje huid mee kan trekken. Ook worden de haren met de haargroeirichting mee uit de huid getrokken zodat de kans op afgebroken haartjes nihil is. Als je elke 4 weken de sugar behandeling toepast op hetzelfde gebied worden de haartjes dunner, zachter en lichter. Op den duur zal de termijn tussen de behandelingen langer worden omdat de haren steeds minder terugkomen. Het is dus een vorm van langdurige ontharing.

Wat zijn de nadelen?
Met name de 1e keer kan het erg pijnlijk zijn. Deze pijn wordt veroorzaakt omdat je een vaste haar uit de huid trekt. Ook kan het zijn dat de huid verhoornd is door de toegpaste ontharingsmethodes waardoor de eerste paar keren niet alle haren verwijderd kunnen worden. Als je het thuisadvies opvolgt en het met relgelmaat herhaalt (elke 4 weken) zal je merken dat het steeds minder pijnlijk wordt. Gelukkig maakt het wellness momentje (m.u.v. de intieme zones) alles weer goed: Je vergeet snel de pijn en ervaart alleen nog de ontspanning.

Wat moet je voor en na de tijd voor maatregelen nemen?
Het is belangrijk om zeker 24 uur van te voren geen bodymilk, peeling of olie te gebruiken en niet onder de zonnebank te gaan. Na het ontharen is het het beste om het onthaarde gebied te behandelen met de geadviseerde producten om de huid soepel te houden en ingegroeide haartjes te verminderen (wat kan gebeuren als de haren zachter en dunner terugkomen, dan hebben ze meer moeite om door de huid te komen). Ook 24 uur na het ontharen niet in de zon, niet sporten, niet in de sauna en niet in het zwembad. Je maakt toch hele kleine wondjes in de huid wat door onhygienische omstandigheden makkelijk geirriteerd of geinfecteerd kan raken. Ook bij de oksels is deodorant de eerste 2 dagen af te raden, tenzij het een deodorant is van 100% ingredienten. Aangezien zweet in de haarzakjes de nare geur geeft vanwege de bacterien, zal je merken dat je wel zweet maar dat het praktisch reukloos is aangezien de haar en het haarzakje in zijn geheel  verwijderd is.

Twijfel je of jij een  sugarwellnessbehandeling kan ondergaan? Neem dan contact op met Sugar Wellness (info@www.sugarwellness.nl)  voor overleg.

 

Scroll to Top